Mint ismeretes, a Magyar Kupa negyeddöntőjének első mérkőzésén a ZTE 2-0-ra legyőzte a MOL Fehérvár FC-t, így a zalaiak magabiztos előnyből várják a március 11-i visszavágót.

A hajrában kialakult vereséget rendhagyó módon értékelte Joan Carrillo, a Vidi szakvezetője.

A szurkolóinktól szeretnék elnézést kérni az eredmény és a mutatott játék miatt is

– mondta a spanyol tréner – aki így látta a találkozót:

Először is gratulálok a Zalaegerszegnek a győzelemhez. A játék képe alapján nem biztos, hogy jobbak voltak nálunk, de azzal nem lehet vitatkozni, hogy szereztek két gólt és nyertek 2-0-ra. Az első félidőt nem kezdtük rosszul, bár a labdajáratás ritmusa lassabb volt, mint amelyet látni szeretnék, mégis sok helyzetet tudtunk kialakítani – ezek azonban kimaradtak. A második játékrészt viszont a hazaiak kezdték jobban, majd egy szép támadás végén meg is szerezték a vezetést. Ezt követően mentünk az egyenlítésért, szervezetlenné váltunk és megkaptuk a második gólt is. Komplikált helyzetbe hoztuk magunkat, de hiszem, hogy van olyan minőségi a keretünk, hogy képesek vagyunk megfordítani a párharcot a szerdai visszavágón. Azt megígérem, hogy harcolni fogunk a továbbjutásért szerdán is a hármas sípszóig – tette hozzá a tréner a molfehervarfc.hu beszámolója szerint.

Márton Gábor, a ZTE mestere érthető okokból sokkal elégedettebb volt.

Az ilyen mérkőzést könnyű értékelni, nagyon örülök annak, ahogyan a csapat bizonyos dolgokra reagált. Ilyen összeállításban talán még soha nem játszottak, de mindenki bizonyította, hogy lehet rá számítani. Hegedűs Olivér debütálása is pozitívum, de ez most egy dolog, hiszen a futball napról-napra, hétről-hétre változik. A mai meccs is fontos volt számunkra, a ma lehetőséget kapó labdarúgók is a ZTE NB I-es csapatának tagjai, akik így vagy úgy valamilyen szempontból kicsit le voltak maradva. Nagyon örömteli volt az a visszajelzés, amelyet ma kaptam tőlük, igazi csapat voltunk ma. Mindenki megtett mindent a pályán, egységesen futballoztunk.