Ez történt a pályán

Debrecenben, Mezőkövesden, Nagykanizsán és Zalaegerszegen meg tudtak birkózni a téli időjárással, Újpesten viszont végül többszöri próbálkozásra sem sikerült játékra alkalmas állapotba hozni a pályát, így elmaradt a lilák és a Paks keddi kupameccse.

A pályamunkások sokáig igyekeztek rendbetenni a gyepszőnyeget, de Iványi Zoltán játékvezető végül többszöri megtekités után úgy döntött, nem engedélyezi a csapatok pályára lépését.

Két órával a mérkőzés előtt gyakorlatilag teljesen alkalmatlan volt a mérkőzés megrendezésére, nem látszódtak a vonalak, a büntetőterület. Azóta igyekeztek javítani a körülményeken, de ez piros festék, amivel megpróbálták leszórni az oldal- és határvonalakat, egy tízperces hóesés után ismét láthatatlanná vált. A pálya egyik fele sérülésveszélyes is volt, így alkalmatlan a meccsre. Próbáltunk időt adni, fél hatkor, hatkor is kint voltunk, negyed hétkor is, de a körülmények olyanok, hogy nem lehet mérkőzést rendezni. A pótlásról a versenybizottság dönt majd – nyilatkozta az M4 Sportnak a meccs ellenőre, Tóth Vencel.

Az Újpest reagált az elmaradt kupameccs után

És ez történt a lelátón

Érdekesség, hogy a szövetségi kapitány is élőben nézte volna meg a meccset, ő Roderick Duchatelet társaságában várta a döntést, de Georges Leekens végül hiába látogatott ki a találkozóra.

Amelyen jelen volt Michal Hipp is, a Haladás vezetőedzője Pinte Attilával érkezett megtekinti a találkozót, szerették volna feltérképezni a szombati ellenfelet, de erre nm volt módjuk.

A játékosok egyébként perceken át a teraszon várták a döntést, szavaik szerint ők játszottak volna, de a döntést nyilván el kellett fogadniuk.