Utána a meglehetősen csekély létszámú sajtótájékoztatón a Nemzeti Sport újságírójának kérdésére komoly monológba kezdett:
– Mit mondhatok most? Akasszam fel magam? Ezzel mit lehet kezdeni? Két méterről nem rúgjuk be a kapuba a labdát. Szerettem volna, ha akkor megnyílik a föld és én alá kerülök, és nem látom, ami zajlik. Mit tehetünk? Többet fogunk gyakorolni, hogy két méterről miként lehet a labdát a kapuba rúgni. Egyébként azt gondolom, rúgtunk egy szabályos gólt, amit nem adtak meg, és kaptunk egy 11-est, amire azt szokták mondani olyan szépen a tv-ben, hogy adható. Csak nekünk az adható nem jön már mérkőzések óta. Rengeteg helyzetünk kimarad, nem jön az adható, és itt tartunk. Ja, meg a sérüléshullám, öt játékosunk sérült, olyan ez már mint egy horrorfilm. Télen 9 játékostól megváltunk, 5 azóta sérült, de a csapatom ma végre csapat volt, alakítottunk ki helyzeteket, olyan teljesítményt láttam, amire lehet építeni a bajnokikon. Van hátra 5 mérkőzés, bravúr kell néhány meccsen, de meg fogunk tenni érte minden tőlünk telhetőt, hogy sikerüljön a bravúr, és talán a kapufa helyett a kapuba is betalálunk majd.

A Vasas mestere, Michael Oenning így értékelt a 2-0-s kupa elődöntő után a klub honlapján.
– Ha valaki azt mondja a meccs előtt, hogy 2-0 lesz a vége, elfogadom. Domináltunk, de voltak technikai hibáink. A végén a szerencse mellénk állt, el kell ismerni. Ez az eredmény jó kiindulási alap a visszavágóra – a hibákat viszont addig ki kell javítani. Az utóbbi hetek intenzív meccsei után nem volt könnyű frissen tartani a keretet, akadtak játékosaink, akik kisebb sérülésekkel bajlódnak. A legjobb hír: a saját kezünkben van a sorsunk a visszavágó előtt.