Magyar Kupa-elődöntő, visszavágók

MOL Fehérvár FC-Mezőkövesd, 18:00

Joan Carrillo (MOL Fehérvár FC):Ahogy láthattuk szombaton is, egy igen erős csapat ellen vezethet az utunk a Magyar Kupa döntőjébe, biztosan kemény összecsapás lesz a kedd esti is. Készen állunk a visszavágóra, azt szerintem már megmutattuk Mezőkövesden is, hogy az erőnléti állapotunkkal nincs probléma. Alapvetően pozitív érzésekkel távoztam a kövesdi stadionból az első meccs után, bár az kétségtelen, hogy a legjobb formánkat nem most mutattuk. Játékban persze többet szeretnék látni a csapattól, és több helyzetet is kialakíthattunk volna, de így is voltak azért lehetőségeink, valamint szerintem az is látszott a rajtunk, hogy a győzelemért mentünk Mezőkövesdre. A védekezésünk alapvetően rendben volt, nem is volt túl sok kapuralövése az ellenélnek, pedig egy jó csapat otthonában léptünk pályára. Az első meccs eredményét viszont már el is kell felejtenünk, most nincs más feladatunk, mint kiharcolni a továbbjutást, hogy a döntőben is bizonyíthassunk. (molfehervarfc.hu)

Tóth Mihály (Mezőkövesd asszisztensedzője):Szerintem az első mérkőzéshez hasonlóan küzdelmes találkozóra lehet majd számítani Fehérváron. Kuttor Attila vezetésével a stáb felkészítette a csapatot, nagyon jó pályán fogunk játszani, bízom benne, hogy az a játék, ami eddig jellemezte a csapatot, a holnapi mérkőzésen is meg fog mutatkozni. Úgy gondolom, hogy 50-50% esélye van mindkét csapatnak a döntőbe jutásra, azt hiszem, nem lényeges tényező az, hogy otthon, vagy idegenben lépünk pályára. Megpróbáljuk Fehérváron is a saját játékunkat játszani, helyzeteket szeretnénk kialakítani és gólt, esetleg gólokat rúgni. Nem egyszerű a helyzetünk, hiszen a vezetőedzőnk nem lehet ott a kispadon, erre fel kell készülnünk. Olyan váratlan dolgokkal is számolnunk kell, hogyha bele kell nyúlni a találkozóba, akkor arra megfelelően tudjunk reagálni. Azt gondolom, hogy Tóth Lacival, Elek Norbival és a stáb többi tagjával közösen meg fogjuk tudni oldani ezt a nehéz helyzetet. Kuttor Attilával ismerjük egymás minden rezdülését, előzetesen átbeszéljük a mérkőzést és tudunk majd reagálni a történésekre. (mezokovesdzsory.hu)

Szavazz egy reakcióval! Melyik két csapatot látnád szívesen a június 3-i döntőben? 🤔🏆

Közzétette: csakfoci.hu – 2020. május 25., hétfő

Budapest Honvéd-MTK Budapest, 21:00

Pisont István (Budapest Honvéd):Elemeztük a szombati mérkőzést és nagyon sok beszélgetést folytattunk a csapattal. Rövid volt ugyan az idő a regenerációra, de az elszántságot látom a fiúkon, nagyon várják a visszavágót, mindannyian tudják, hogy ez az év meccse lesz számunkra, mindent bele fognak adni. Az első találkozón sokszor olyan rizikót vállaltunk, ami nem volt indokolt. Az eredményt tekintve jól jöttünk ki belőle, de tudjuk, hogy ennél sokkal többet kell nyújtanunk a következő mérkőzésen. Nagyobb szervezettségre és nagyobb taktikai fegyelemre van szükség, ugyanakkor továbbra is azt szeretném, ha a játékosok jól éreznék magukat a pályán. Mindkét csapat előtt adódtak komoly lehetőségek szombaton, most azonban nem szeretnénk ilyen fórt adni az ellenfél kezébe. Megvannak az erényeink, amik szükségesek a döntőbe jutáshoz, bízom benne, hogy ez a pályán is megmutatkozik majd. (honvedfc.hu)

Michael Boris (MTK Budapest):Készülnünk kell, nem lesz könnyű dolgunk, hiszen tudják, hogy szeretnénk játszani és ennek megfelelően fognak változtatni. Meg kell említenem, hogy mennyire agresszívak voltunk a pályán és hogy mennyire sokat futottunk. Mindig elmondom, rendkívül jó a mentalitásunk, és szerintem a következő meccsre csak pici dolgokat kell kijavítanunk, hogy bejussunk a döntőbe. Más a játékunk, mint a Honvédnak. Nem az olyan típusú játékosokra épül, mint George, aki főleg fizikálisan még NB I-es szinten is rendkívül erős, vagy Lanzafame, aki technikailag szintén a mezőny legjobbjai közé tartozik. Innentől kezdve minden gól duplán számít, Ha betalálunk idegenben, a Honvédnak kettőt kell lőnie. (mtkbudapest.hu)

Mindkét találkozót a csakfoci.hu élőben közvetíti!