Lovrencsics Gergő, a Ferencváros válogatott játékosa rémisztő sérülést szenvedett a Vasas – Ferencváros Magyar Kupa-döntő 89. percében. A Fradi védője Murka Benedekkel ütközött, melynek következtében a földön maradt és sokáig nem mozdult. Lovrencsics egy időre eszméletét vesztette, a játékosok közül többen sírtak, de szerencsére pár perces ápolás után magához tért a zöld-fehérek futballistája. Murka Benedeket, a Vasas középpályását is rendkívül megrázta az eset. Lovrencsics így nyilatkozott az esetről – kattints!

Borzasztó pillanatokat élt át mindenki tegnap a Groupama Arénában a kupadöntőn Lovrencsics Gergő sérülése után, nyilván ez számodra lehetett leginkább sokkoló.
– Beszélni is nagyon nehéz róla, még most is – kezdte Murka Benedek a csakfoci.hu-nak. – Nem csak azért nem éltem át ilyet, mert fiatal játékos vagyok, ez ami történt, szerencsére nagyon ritka a  futballban, rutinos játékosoknak is sokkoló volt. Akkor, ott nem tudtam felidézni mi történt pontosan, csak döbbentem álltam és valóban sokkos állapotban reménykedtem, hogy nem lesz baj. Amikor láttuk, hogy Gergő magához tért, kommunikál, a kezét is felemeli, akkor mindannyiunk szívéről óriási kő gördült le. Nem kívánom senkinek, amit akkor ott átéltünk, vagy amit Gergő családtagjai, szerettei átélhettek a stadionban vagy a televízió előtt. Szörnyű élmény volt.

Többen sírtak is a pályán, te a mérkőzés után az érmek átvételekor is.
– Így van, sportemberek vagyunk, de ami most történt velünk, arra lelkileg nem lehet felkészülni. A félelmet és a rettegést mindenki átélte, mindenkire másként hatott. Nem szégyellem a könnyeimet, ez életem legnehezebb órája volt.

Hogy reagáltak a pályán a Fradi-játékosok?
Nagyon rendesek voltak, Leandro külön odajött hozzám, mondta, hogy próbáljak megnyugodni, Geri már jobban van, és mindenki látta, hogy véletlen baleset volt, nem szándékosan okoztam sérülést. Ez jólesett nagyon, de nyilván nem tudtam kizárni a történteket.

Mi történt a meccs után?

– Azonnal próbáltam megtudni, hogy mi van Gerivel. Megkaptam az ő számát és az orvosét is, de senki nem vette fel. Írtam Gerinek egy üzenetet egyből. Mielőtt elindult volna a csapat vissza a Groupamából, megkérdeztem bemehetek -e a Fradi öltözőbe. Bementem, a srácok éppen ünnepeltek, énekeltek. Amikor megláttak, kikapcsolták a zenét. Mondtam pár mondatot, arról beszéltem, hogy nagyon sajnálom a történteket, nem szándékosan okoztam sérülést, és Gerivel is tisztázni fogom mindezt. A Fradi-játékosok megtapsoltak, többen odajöttek, beszéltünk pár szót, nagyon rendesek voltak.

Gergővel tudtál azóta kommunikálni?
– Igen. Először még éjjel üzenetet váltottunk, az üzenetemre válaszolt, és nagyon kedves, emberi üzenetet küldött. Reggel be kellett jönnöm az U21-es válogatott edzőtáborába, de azóta beszéltünk telefonon. megnyugtató volt hallani, hogy jól van, és nagyon rendes volt Gergő,  mondta, hogy most már nyugodjak meg, ne agyaljak a dolgon, ez sajnos benne van a fociban. Egy napig még biztosan bent tartják, abban maradtunk, ha a válogatottól ki tudok menni, akkor mindenképpen meglátogatom.

A Vasas kapusa rohant a defibrillátorral Lovrencsicshez – videó