A Fehérvár remekül kezdte a mérkőzést, már a 3. percben megszerezte a vezetést: Rados rosszul jött ki a kapujából, Petrjak elvitte mellette, majd lőtt, egy védőről kipattant a labda, de pont Zivzivadze elé, aki közelről nem hibázott.

Húsz perccel később növelte előnyét a Vidi: Petrjak 22 méteres lövése Tóth lábáról a jobb sarokba vágódott. A Vasas semmilyen veszélyt nem jelentett az ellenfél kapujára, ennek ellenére összejött a szépítés, miután Szatmári beadását Rus a saját kapujába tessékelte.

A második félidőt jól kezdték a hazaiak, Pekár 15 méteres lövését védte Kovács, majd nem sokkal később ismét Pekár volt a főszereplő, közeli próbálkozását azonban Stopira blokkolta.

A folytatásban nem forogtak veszélyben a kapuk, így a Fehérvár továbbjutott és a Ferencvárossal találkozik a nyolcaddöntőben.

Vasas – MOL Fehérvár FC 1-2 (Rus – öngól 34., ill. Zivzivadze 3., Petrjak 23.)

Vasas: Rados – Szivacski, Litauszki, Tóth B., Kalmár – Szatmári, Pátkai (Silye 68.), Köböl (Radó 58.), Hinora (Kapornai 83.)- Feczesin (Balajti 68.), Pekár (Viczián 58.)

MOL Fehérvár FC: Kovács – Bolla, Rus, Stopira, Fiola, Hangya – Alef, Pinto – Petrjak (Houri 72.), Zivzivadze (Nikolics 72.), Funsho (Szabó 72.)

 

MOL Magyar Kupa: Szűken nyerte a Fradi a sárdagasztást, 11-et vágott a Budafok, szép gólokkal verte az MTK a Barcikát – eredmények