Ahogy az várható volt, a Paks lépett fel kezdeményezőbben, sőt, félóra alatt eldönthette volna a továbbjutás sorsát, de Fejér remekül védett, Lenzsér és Kulcsár pedig a lécet találta el. A nyíregyházi kapus Lorentz közeli fejesénél, Haraszti bombájánál és Bertus kemény löketénél is nagy bravúrt mutatott be.

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott. A játékrész közepén előbb Hahn, majd Osváth lövését fogta Fejér. A 69. percben a Nyíregyháza hagyta ki a meccs helyzetét: a csereként beállt Györgyi futotta le védőjét és 12 méterről mellé gurított. Egy perccel később Ötvös éles szögből leadott lövését a gólvonal elől vágta ki Lenzsér.

A 75. percben megszerezte a vezetést a házigazda: Hornyák adott középre, Ötvös pedig 11 méterről a jobb alsóba helyezett. A 84. percben Osváth beadása a lécről lepattant, Hahn közelről nem hibázott.

A rendes játékidőben nem esett több gól, így jöhetett a kétszer 15 perces hosszabbítás. A 96. percben Papucseket kiállította a játékvezető, ezzel emberelőnybe került a Paks. A 109. percben Kulcsár adott pontosan középre, Hahn pedig 3 méterről a kapuba fejelt, eldöntve ezzel a továbbjutás kérdését.


Magyar Kupa, 7. forduló:

Nyíregyháza – Paks 1-2 (Ötvös 75., ill. Hahn 84., 109.)

Nyíregyháza: Fejér – Svedyuk, Fodor, Papucsek, Végső – Farkas A., Papp M. – Gyurján (Kalocsai 61.), Kártik (Ötvös 58.), Vasiljevic (Györgyi 46.) – Kovács N. (Hornyák 61.)

Paks: Holczer – Lorentz, Gévay (Böde, 46.), Lenzsér – Bertus (Sajbán 65.), Bognár, Haraszti (Hahn, 46.), Sipos (Vas 99.), Kulcsár – Nagy (Osváth 46.), Ádám (Csősz 72.)

MOL Magyar Kupa: Békéscsaba – Diósgyőr – élő eredménykövetés