Korán magához ragadta a kezdeményezést a Fradi, amely a Magyarországon született játékosok nélkül felálló Kisvárda ellen játszott 3 447 néző előtt a Magyar Kupa-nyolcaddöntőjének első mérkőzésén.

A találkozó első tíz percében a zöld-fehérek dolgoztak ki kisebb helyzeteket: előbb Lovrencsics beadását kellett tisztázni a vendégeknek, majd az első Fradi-meccsén debütáló Isael lőtt kapura, de célt tévesztett. A 13. percben a Kisvárda részéről Ilic kínálta meg Dibuszt, aki magabiztosan fogta a brazil játékos lövését.

A 24. percben a Fradi-szurkolók a „Harcoljatok, harcoljatok” rigmussal biztatták az övéiket, aminek rögtön meg lett az eredménye: Isael indította Vargát és önzetlenül passzolt a középen érkező Bödének, aki Minca kapusba lőtte a labdát.

Böde ordító ziccere

Egyelőre gól nincs, csak kiegyenlített küzdelem az FTC–Kisvárda MK-nyolcaddöntőn.Pedig Böde könnyedén bizonyíthatta volna, kezdőben a helye.A második félidő élőben: http://bit.ly/2IpsNNP

Közzétette: M4Sport – 2019. február 20., szerda

 

Az első félidő végéhez közeledve felcsendült az „Ébresztő, ébresztő!” rigmus a hazai drukkerektől, ami a vendégeket lelkesítette be jobban: Sassá szerezte meg a labdát Dvalitól, azonban Botka keresztezni tudott – a szögletet követően pedig Tsoukalas fejelt a rövid saroknál kapu mellé, valamint Ilic lövése után Dibusznak kellett résen lenni, így 0-0-al mentek pihenni a felek.

A fordulás után az 53. percben a Fradi megszerezte a vezetést: Leandro szabadrúgása csattant a kapufán, majd a kipattanót Lanzafame kotorta be (1-0).

A vezető gól után a ferencvárosiak visszaállt, majd a Kisvárda is próbálkozott becsülettel. A 75. percben Ilic kapott egy indítást a félpályáról, de a partjelző lest intett. A meccs utolsó tíz percében Ilic szabadrúgása okozott némi veszélyt a ferencvárosi kapunál.  A 85. percben végleg eldőlt a mérkőzés, hiszen Lanzafame szöglete után Böde a kisvárdai kapus, Minca lábai között a hálóba továbbította a labdát (2-0). A visszavágót február 26-án, 20:00 órától játsszák Kisvárdán.

Összefoglaló

Lanzafame és Böde gólja a Kisvárda elleni MK-meccsen

Davide Lanzafame és Böde Dániel góljával győzött a Kisvárda FC ellen a Ferencvárosi Torna Club, a zöld-fehérek így kétgólos előnyből várhatják a jövő keddi MK-visszavágót.Részletek és összefoglaló: http://bit.ly/2GRbjrm.

Közzétette: M4Sport – 2019. február 20., szerda

Ferencváros – Kisvárda 2-0 (Lanzafame 53., Böde 85.)

Magyar Kupa: A Paks Felcsúton lépett nagyot a továbbjutás felé