A kezdés után egymásnak estek a felek és az első lehetőség a Vidi előtt adódott. Petrjak beadása után a gólra ácsingózó Nikolics elől Pillár mentett. A 11. percben megszerezték a vezetést a fehérváriak – Houri bal oldali szabadrúgása után Pátkai csúsztatott a bal alsó sarokba. Két perc múlva mindkét kapu veszélyben forgott: előbb a gólszerző Pátkai blokkolta Besirovic lövését, majd Karnitski fejesét Kovácsik tolta ki.

A félidő felét átlépve kis híján egyenlített a Mezőkövesd. Cseri emelt Besirovic elé, aki elől Fiola rúgta el a labdát. A 41. percben ismét a kövesdiek kerültek helyzetbe. Besirovic jobb oldali szöglete után Zivzivadze lőtt kapura, ám a grúz támadó már kisodródott helyzetben nem tudta irányítani a lövést. Egy perc múlva már Berecz lövése csattant a kapufán, a kipattanó után Cseri lőtt, ám Fiola – a visszajátszások alapján – könyökkel blokkolt.

Pátkai nagyon fontos gólt szerzett az MK-elődöntő első meccsén

Pátkai góljával hamar előnybe került a MOL Fehérvár FC a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület elleni kupaelődöntő első meccsén, ráadásul idegenben. A meccset itt nézheted élőben: https://bit.ly/3bZiAkI

Közzétette: M4Sport – 2020. május 23., szombat


A második játékrész kevésbé látványos játékot hozott. A 71. percben a vendégek közel jártak ahhoz, hogy megduplázzák az előnyüket, ám Houri passza után a csereként beálló Nego fölé lőtt.

A 80. percben egyenlített a hősiesen küzdő Mezőkövesd – Pekár jobb oldali szögleténél az ötösnél berobbanó Pillár közelről a jobb alsó sarokba lőtt. Az utolsó percek kissé feszülté váltak, hiszen a hazaiak mesterét, Kuttor Attilát reklamálás miatt kiállította a bíró, a másik oldalon Joan Carrillo csak sárgát kapott szintén szöveg miatt.

Az eredmény nem változott, így 1-1-es döntetlennel ért véget a találkozó, folytatás kedden.

Úgy tűnik, megint nem sikerül nyerni a Fehérvárnak Mezőkövesden

Hiába játszott fölényben a MOL Fehérvár FC, egy szöglet után egyenlíteni tudott a Mezőkövesd Zsóry Sportegyesület.

Közzétette: M4Sport – 2020. május 23., szombat

Magyar Kupa-elődöntő, első mérkőzés

Mezőkövesd-MOL Fehérvár FC 1-1 (Pillár 80., ill., Pátkai 11.)

A meccs minden fontos pillanata percről percre itt!

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Pillár, Nesterov, Vadnai – Karnitski – Cseri, Berecz, Besirovic (Nagy D. 62.) – Zivzivadze (Takács T. 91.), Jurina (Pekár 62.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Fiola, Musliu, Vinícius, Stopira – Pátkai, Houri (Elek 91.) – Funsho (Nego 69.), Kovács (Hodzic 77.), Petrjak (Nikolov 77.) – Nikolics (Futács 91.)