Iváncsa KSE – Ferencváros 0-3 (Leandro 28., Skvarka 64., Sigér 80.)

A harmadosztályú Iváncsa bátran kezdte a Ferencváros elleni találkozót, két perc alatt két lövés is fűződött az NB III-as csapat nevéhez: előbb Domokos lövését védte Gróf, majd Aradi próbálkozása szállt fölé. A 11. minutumban a Ferencváros is közel állt a gólszerzéshez, miután Tokmac tüzelt 15 méterről, de a bal sarok felé tartó labdát Prokop bravúrral védte. A 28. percben egy jobb oldali szöglet után Priskin passzolt Leandróhoz, aki közelről a hálóba gurított, ezzel szerezte meg a vezetést a Fradi (0-1). Hét perccel később nem sokon múlt az Iváncsa egyenlítő gólja, Killer kihasznált egy védelmi hibát, majd hatalmas ziccerbe került a tizenhatoson belül, ám Gróf nagyot védett. A szünet előtt Heister bal oldalról érkező beadását Skvarka lőtte a kapuba, de les miatt érvénytelenítették a találatot, így maradt a 0-1.

Fordulás után a Fradi uralta a mérkőzést, hiszen az 55. percben Isael távoli löketét védte Prokop. Hét perccel később kis híján kétgólosra is nőhetett volna a zöld-fehérek előnye, azonban Isael szabadrúgása után Szerető rosszul találta el a labdát. Nem úgy, mint Skvarka, aki a 64. percben megszerezte a Fradi második gólját, aki Priskin passza után a kapus lábai között a hálóba lőtt (0-2).

A hátralévő szűk félórában lendületben maradtak a vendégek, és a 80. percben megszerezték a harmadik találatukat: Szerető ment el a jobb oldalon, majd középre adására a hosszún Sigér érkezett és közelről a kapuba lőtt (0-3). Bár a 86. percben még Priskin is betalált, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette, így a Ferencváros idegenben 3-0-ra legyőzte az Iváncsa csapatát és jutott a legjobb 64 közé.

Összefoglaló

Kiskunfélegyháza – ZTE FC 1-5 (Antman J. 68., ill. Bobál G. 28., Hudák 36., 43., 53., 58.)

Támadólag lépett a Zalaegerszeg, amely a mérkőzés elején két perc alatt három szögletet is elvégezhetett, de egy kaput elkerülő lövés után fellélegezhettek a hazaiak. A nyomás végül a 28. percben érett góllá, ekkor Bobál Gergely volt eredményes, majd a félidőig Hudák Martin kétszer is betalált, így háromgólos előnnyel mehetett a ZTE szünetre.

A szünet után az 53. percben megszerezte a negyedik gólját a Zalaegerszeg, miután Hudák volt eredményes (0-4), ahogy öt perccel később is betalált (0-5). A 68. percben a Kiskunfélegyháza megszerezte a becsületgólját Antman Joshua révén (1-5).

A hátralévő időben még a Zalaegerszeg alakított ki lehetőséget és támadott, de az eredmény nem változott, így a ZTE 5-1-el jutott tovább a Magyar Kupa következő fordulójába.

A hetedik forduló sorsolását pénteken délután rendezik.

Összefoglaló

NB I: A Fradi védője lett a szezon legidősebb gólszerzője – ők előzték meg az elmúlt 20 évben