Az első lehetőség az egerszegieké volt, Ikoba éles szögből leadott lövését Kovácsik megfogta. Ezt követően átvette az irányítást a Fehérvár. A 24. percben Hodzic két jó csel után nyolc méterről lőtt, Demjén kiütötte a labdát. A 28. percben Nego közeli kapáslövése ment kapu mellé. A 36. percben csaknem vezetést szerzett a Vidi, Nego 10 méteres tekerése azonban a bal kapufán csattant. Közvetlenül a szünet előtt Milanov kemény löketét kellett Demjénnek védenie.

A második félidő egy Ikoba-lövéssel kezdődött, ami fölé szállt. Ezt követően sokáig semmi érdemleges nem történt a pályán, majd a 84. percben Hegedűs beadást Ikoba fejelte védhetetlenül Kovácsik kapujába. Három perccel később Ikoba csúsztatását követően Hegedűs lőtt közelről  a kapuba, kialakítva ezzel a 2-0-s végeredményt.

A visszavágót egy hét múlva rendezik.

Korábban játszották:

Puskás Akadémia – Mezőkövesd 0-1
Dorog – MTK 0-1
Paks – Honvéd 0-0

Nézd meg a gólokat:

ZTE – Fehérvár 2-0

A 81. percben csereként beálló 19 éves Hegedűs Olivér előbb gólpasszával, majd első felnőtt góljával sokkolta a Vidit, amely kétgólos hátrányból várhatja az MK-negyeddöntő visszavágóját.⚽️Magyar Kupa, negyeddöntő, első mérkőzés:ZTE – MOL Fehérvár 2-0Részletek: http://bit.ly/2vvrg3r

Közzétette: M4Sport – 2020. március 4., szerda

ZTE – Fehérvár 2-0 (Ikoba 84., Hegedűs 87.)