DVSC – Ajka 1-1

Az első félidőben – akárcsak az első meccs bizonyos szakaszaiban – alaposan ráijesztett a harmadosztályú vendégcsapat a Lokira. A 8. percben már 11-est rúghattak az ajkaiak, de Horváth Péter jobb sarkos lövését Kosiczky kivédte. Ezután ugyan rákapcsolt a kissé felforgatott DVSC, de megint jött egy nagy vendéglehetőség, a 40. percben Horváth kapáslövése centikkel ment el a Loki kapuja mellett.

A második félidőre szemlátomást úgy jött ki a hazai csapat, hogy le akarja zárni a párharcot. Gyorsan jött a gól is: az 54. percben Takács Tamás talált közelről a hálóba Szécsi Márk passza után (1-0). Néhány percen belül akár meg is triplázhatta volna előnyét a Loki, de Szécsi, majd Takács ziccere is kimaradt.

Ezért is lehetett igazán hidegzuhany a debreceniek számára az Ajka egyenlítése: a 69. percben, egy jobb oldali szöglet után Kovács Gergő ugrott a legmagasabbra és a hálóba fejelt (1-1). A góltól szinte vérszemet kaptak a vendégek és helyenként beszorították élvonalbeli ellenfelüket. A hajrára inkább a távoli lövések maradtak veszélyesek, de gól már nem született, a DVSC jutott a legjobb nyolc közé 4-3-s összesítéssel. Az Ajka pedig büszkén búcsúzhatott a Magyar Kupától.

Paks – Puskás Akadémia 1-3

Már az első negyedórában megdolgoztatta többször is Danilovic kapust a hazai csapat, majd a 17. percben a vezetést is megszerezte. Kesztyűs jobb oldali szabadrúgását Lenzsér 11 méterről csúsztatta a kapuba (1-0). A 23. percben jött a némiképp váratlan egyenlítés: Latifi lőtt a kapuba 19 méterről egy szabadrúgást (1-1).

A folytatásban is inkább a hazaiak játszottak fölényben, de a felcsútiak értékesítették lehetőségeiket. Latifi a 75. percben egy kényszerítő után, a 83.-ban pedig 11-esből érte el második, illetve harmadik gólját. Az albán támadó ezzel el is döntötte a párharcot.

Magyar Kupa-nyolcaddöntők, visszavágók:

DVSC – Ajka (NB III) 1-1 (Takács T. 54., ill. Kovács G. 69.) – összesítésben: 4-3

Paksi FC – Puskás Akadémia 1-3 (Lenzsér 11., ill. Latifi 23., 75., 83. – a harmadikat 11-esből) – összesítésben: 3-4

Később:

17:30: Haladás – Mezőkövesd 0-1 (az első mérkőzésen: 0-0)

20:00: Kisvárda – Ferencváros (az első mérkőzésen: 0-2) – ÉLŐBEN ITT!