VASAS – ÚJPEST 0-1 (Andric 45.) – összesítésben: 2-2, a Vasas jutott tovább idegenben lőtt gólokkal

Michael Oenning (Vasas):Ritka, hogy egy vereség után elégedett lehetek. Ezúttal nem olyan felállásban játszottunk, amit megszokhattak tőlünk, ennek ellenére sokáig olyan mederben folyt a játék, ahogy elképzeltük. Az első félidő vége előtt 10 másodperccel kaptunk egy szerencsétlen gólt, de a második félidőben érett játékot mutattunk, elégedett lehettem a játékosaim hozzáállásával. A végén érezni lehetett, hogy az Újpestnek nincs ereje az újításhoz.  Tavaly ilyenkor fél lábbal már az NB II-ben voltunk, most harmadik helyen állunk a bajnokságban és elődöntősök vagyunk a kupában, ez hatalmas siker. Várjuk a pénteki sorsolást. (vasasfc.hu)

Nebojsa Vignjevic (Újpest):Jól játszottunk a mai napon, végig nyomtuk az ellenfelünket, talán csak az utolsó 10 percre fogyott el az energiánk. Az első gólt követően is megvoltak a helyzeteink, de sajnos nem tudtuk kihasználni őket, pedig mindent megpróbáltunk. Csalódott vagyok, hogy nem mi jutottunk tovább, ugyanakkor büszke vagyok a játékosaimra, akik végigküzdötték a 90 percet. (ujpestfc.hu)

 

SZOLNOK – MEZŐKÖVESD 3-4 (Hajba 5., Pantovic 47.,  Berdó 74., ill. Diallo 26., Baracskai 72., Strestík 76., Molnár G. 84.) – összesítésben: 4-7

Balogh Pál (Szolnok):Sok veszítenivalónk nem volt a visszavágón, de mindenképpen szerettük volna megnyerni a találkozót. Álomszerű volt a kezdés a góllal, de ezt sajnos nem tudtuk überelni. Hátul sokat hibáztunk. A második félidőben felülkerekedtünk az NB I-es csapaton, nagyszerűen futballoztunk, rúgtunk három gólt, de az ellenfél meg négyet, pedig létszámban mindig megvoltunk hátul, odafigyelés kérdése lett volna az egész, nem koncentráltunk eléggé. De büszkék lehetünk a játékosokra. (mezokovesdzsory.hu)

Szivics Tomiszláv (Mezőkövesd):Nagyon jó mérkőzést láthattak a nézők. Nagyon sok hibával játszottunk, de megnyertük a találkozót, négy gólt rúgtunk idegenben. a helyzetkihasználással az előző mérkőzéshez képest elégedett vagyok. Történelmet írtunk Mezőkövesden is. A Szolnoknak sok sikert, egy jó csapat ellen játszhattunk. (mezokovesdzsory.hu)

 

SOPRON – BUDAFOK 0-2 (Kovács D. 7., Csizmadia 44.) – összesítésben: 2-3

Supka Attila (Sopron):Saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Már hetek óta nem tudunk “felállni”. Olyan helyzetekből kapjuk a gólokat, amelyek elhárítására már az edzéseken felkészülünk. A korán kapott gól lendületet adott a Budafoknak, és sikerült a gödröt mélyebbre ásni. Ami a nézőtéren elhangzott a személyemre nézve, remélem, azok is meghallják és magukra veszik, akiknek ugyanakkora a felelőssége, mint nekem, és intézkednek. Velünk vagy nélkülünk, de sürgősen lépni kell. (svse.hu)

Prukner László (Budafok):Történelmi siker a mai nap, gratulálok a srácoknak. Nagyot küzdöttünk, játékban jobbak voltunk. Szerencsénk volt, hogy hamar megszereztük a vezetést, és ez óriási lökést adott. (svse.hu)

A Magyar Kupa elődöntőjében a Budafok (NB III), a Ferencváros, a Mezőkövesd és a Vasas játszhat majd, a sorsolás pénteken reggel lesz.