Az első 20 percben mindkét csapat alakított ki kisebb helyzetet a 15 ezer néző előtt megrendezett finálén. Az egyik oldalon Kleinheisler lőtt ballal, de Nagy G. könnyedén védett, a Vasas részéről Kulcsár lőtt kétszer is, de Dibusz nagy nehezen fogta a labdát. Vezetést aztán a Fradi szerzett: Varga Roland 32 méterről bombázott szabadrúgásból a jobb alsó sarokba. Ezután pedig a zöld-fehérek sorra alakították ki a lehetőségeket: Moutari a kapuba is betalált, de Solymosi a Radó-Nagy G. ütközés miatt érvénytelenítette a találatot, majd Varga és Kleinheisler lövését is fogta a Vasas kapusa. Kleinheisler pedig egy komoly lehetőséget is elszórakozott, amikor ahelyett, hogy a ziccerben mellette futó Moutaihoz passzolt volna, inkább megpróbálta kicselezni védőjét. A játékrész vége aztán az angyalföldieké lett: előbb Saglik 14 méteres lövését tolta a felső lécre Dibusz, majd Kleisz 30 méteres bombáját szedte ki a Fradi-kapus a bal felső elől. Összességében remek félidő volt. 

A második félidő elején aztán azonnal egyenlített a Vasas: Kulcsár használta ki a Fradi-védelem rendezetlenségét, és 16 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot (1-1). A Ferencváros Moutari révén vezethetett volna ismét, de fejese pontatlan volt. Ezzel együtt is a Vasas volt az aktívabb a második játékrész első felében. Majdnem előnybe is kerültek a piros-kékek: egy labdaszerzés után Kulcsár lépett ki, lőtt is ziccerben, de Dibusz nagyot mentett. Nagy csata jött a folytatásban is, de inkább a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, majd a hajrában Varga kemény átlövése dönthetett volna, ám a lécről fölé ment a labda. A Vasasnak is volt válasza, Ristevski remek kiugratása után Murka dönthetett volna közvetlenül a lefújás előtt, de nagy helyzetben fölé helyezett.
Ami aztán jött, az sajnos nem a futballról szól: Lovrencsics Gergőt egy szerencsétlen eset után percekig ápolták, még defibrillátort is hoztak a pályára, de szerencsére néhány perc után jelezték, rendben van a Fradi szélsője, akit ezek után természetesen hordágyon vittek le, nem tudta folytatni a játékot. A rendes játékidő így feszült légkörben ért véget, majd jöhetett a hosszabbítás.

Az első 15 perc kevés lehetőséget hozott, a legnagyobb Moutari előtt adódott, akinek lövésébe azonban beleért Kleisz. Fordulás után a legnagyobb helyzet Radó előtt adódott, aki azonban a kapufát találta el, így 1-1-el ért véget a finálé, jöhettek a 11-esek.
Az első két-két 11-est berúgták: Remili és Berecz, valamint Varga R. és Leandro értékesítette. Ezután azonban Ristevski Berecz után szintén panenkásan akart gólt lőni, Dibusz azonban védett. Radó gólja után pedig a Fradinál volt az előny (3-2). Ezután Vida és Gaál, valamint Sternberg és Cukic is belőtte, így a Fradié lett a Magyar Kupa (4-5).

Vasas-FTC 1-1 (Kulcsár 48., ill. Varga R. 26.), 11-esek után: 4-5