Újoncként harmadik hely az NB II-ben, győzelem a Magyar Kupában a címvédő Újpest ellen. Waltner Róbert Kaposvárjának igencsak kijött a lépés az utóbbi hetekben. A vezetőedző a Digi Sport “Reggeli Start” című műsorában beszélt csapata kiugró teljesítményéről.

Megpróbálom helyén kezelni ezt a szereplést, ezt a helyzetet. Nem tudom, mi lett volna a reális eredmény, de a tegnapi csoda-kategória volt. Nem a kezdőcsapatunkkal álltunk fel. Azok játszottak, akik eddig kevés lehetőséget kaptak. Pályára lépett 6 fiatal játékos, volt közöttük 2000-es születésű is, ő fejelte a győztes gólt, neki ez az első meccse volt hazai pályán. Így tudtunk nyerni, úgyhogy nagyon büszke vagyok a játékosaimra.

“Nem lehet célkitűzés az, hogy megnyerjük a kupát”

A lilák elleni kupabravúr ugyanakkor nem jelenti a célok újratervezését.

– A legfontosabb a bajnokság. Számunkra nem lehet célkitűzés az, hogy megnyerjük a kupát. Nem realitás. Természetesen nem fogunk feltartott kézzel kimenni, megpróbálunk mindent megtenni a győzelemért. Meglátjuk, hogy ebből mi sül ki.

Szerettem volna, hogy megkapjuk a Fradit, a Budaörsöt kaptuk. Csalódottak azért nem vagyunk.

Számítok az Újpest ellen pályára lépő a játékosokra, ők játszottak akkor is, amikor nekiindultunk a kupának. Mivel ilyen szép eredményt értek el, megérdemlik, hogy legközelebb is ők játszanak. Ezt az idény elején eldöntöttem, tudatos volt. Tegnap eldöntöttem, hogy ha nem kell belenyúlni a meccsbe, akkor kit és mikor fogok becserélni. Hál’ Istennek sikerült minden, minden a terv szerint haladt, és ez győzelemmel is párosult.

“Volt játékos, aki el lett küldve”

Waltner a sikerek titkába, és az öltözői történésekbe is betekintést engedett.

Támadójátékot játszunk. Lehet, hogy abból kifolyólag, hogy én is csatár voltam. Próbálunk kombinatív, rövidpasszos játékot játszani. Azt gondolom, hogy a két vereségünk ellenére – ami a legkevesebb jelen pillanatban az NB II-ben – ez működik. Én a munkában hiszek, és a fegyelemben.

Nem mondhatjuk, hogy visz minket a lendület. Ez akkor lenne igaz, ha mondjuk az első 5 forduló jól sikerült volna. Egy vereséggel és két döntetlennel kezdtünk, ebből a gödörből kellett felállnunk. Újoncként 3 meccsen egy vereség nem rossz, de a 2 pont nem is jó. Pár lépést meg kellett tenni a keretet illetően.

Volt játékos, aki el lett küldve, utána megindultunk fölfele a tabellán. Inkább mentális, hozzáállásbeli gondok miatt küldök el valakit. Iváncsics Gellért viselkedésével problémák voltak. Én ezt nem hagytam szó nélkül, nem tűrtem el.

A komolyabb probléma mellett heti gondokkal is küzd a vezetőedző.

– Az önbizalmat heti szinten kezelni kell. Most volt a Dorog elleni meccsünk, mentális okokból sikerült 2-1-es vezetésnél a 87. percben gólt kapnunk. Ki van adva, hogy kinek kell elmennie az emberrel, fognia őt. Aki ezt nem teljesíti, az taktikai fegyelmezetlenséget követ el. Történt egy ilyen, ezért találtak be, az elkövető megkapta az öltözőben a büntetését. Nem akarom, hogy egy játékos fegyelmezetlensége az egész csapatot sújtsa. Ez most 2 pontunkba került. Azzal a 2 ponttal most 3-ra lennénk a Gyirmóttól.

A bajnoki célokat egyelőre nem tudta konkrétan behatárolni.

– Ahogy nézzük a tabellát, így, hogy 3 pontra vagyunk a Zalaegerszegtől, az ember gondol a feljutásra, de nem tudom, hogy mi a reális. Most azt mondják, hogy a mi csapatunk a meglepetéscsapat. Örülnék, ha ezt mondanák a bajnokság végén is. Ha az 1-2. hely valamelyikére odaérnénk, azt is nyugodtan nevezhetnénk csoda-kategóriának.

Örülnék, ha sikerülne azt megismételni, amit 2 évvel ezelőtt a Leicester City tett.

Tudom, hogy milyen körülmények vannak a többi klubnál, akár az NB II-ben, vagy az NB I-ben. Próbálunk majd minden téren felzárkózni ezekhez a csapatokhoz.

A túlélő Vidi és a nagyot égő Újpest olyat tett, amit nem szokott