I. félidő:

A gyepre terített paplan és az újpesti pályamunkások ezúttal megbirkóztak a zord téli időjárással, de így is havas-csúszós pálya várta a csapatokat a Szusza Ferenc Stadionban.

A nem mindennapi körülményekhez a hazaiak alkalmazkodtak gyorsabban, bár az első veszélyesebb lövés a paksi Hahn nevéhez fűződött. A vezetést azonban az Újpest szerezte meg a 15. percben, Simon Krisztián beadásából Nagy Dániel volt eredményes (1-0). A Paks a 31. percben kis híján egyenlíteni tudott, Hahn csúsztatását Pajovic ütötte ki bravúrral a léc alól.

A félidő utolsó és legnagyobb helyzete azonban a Vignjevic-csapaté volt, Simon Krisztián egy, a kapusról kipattanó Zsótér-lövést vágott a bal kapufára.

II. félidő:

A fordulás után is inkább a hazaiak diktálták a tempót – amennyire lehetett – és a helyzetek is inkább a vendégkapunál alakultak ki. Simon is meglőhette volna akár a másodikat, de ez végül Nagy Dánielnek sikerült, aki a 67. percben, szép szabadrúgásból volt eredményes (2-0).

A hajrában, a csereként beállt Balázs Benjámin ziccert pepecselt el (illetve szépen szerelt Fejes), majd Hajdú mentett nagyot Simon elől, végül Novothny vágta kapu mellé a labdát nagy helyzetben. A 3-0 így végül elmaradt, de így is kétgólos előnnyel utazhat a paksi visszavágóra az Újpest. A vendégek ezúttal két lesről esett találatig jutottak, a lilák pedig még mindig elmondhatják magukról, hogy nem kaptak (szabályos) gólt a kupában.

A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy a paksi Papp Kristófot már a meccs elején lekönyökölték, elég csúnyán megsérült, de kötéssel a fején is a pályán maradt a második félidő közepéig.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Újpest – Paksi FC 2-0 (Nagy D. 15., 67.) – a mérkőzés percről percre itt! 

“Átvettem a cipőmet”: Az Újpest nyerőembere 2-0 után figyelmeztette csapatát – videón a gólok