Remekül kezdődött az FTC-Honvéd Magyar Kupa-mérkőzés, a két csapat azonnal egymásnak ugrott, ennek köszönhetően pedig rengeteg helyzetet láthattunk. Az első percekben előbb Böde előtt adódott nagy lehetőség, és lőtt kiszorított szögből az oldalhálóba, majd Hidi távoli löketét védte Dibusz. Nem sokkal később, már a Fradi kapusán is túljutott a labda, Leandro azonban hatalmasat mentve a gólvonalról tisztázott. A zöld-fehérek is folyamatosan próbálkoztak, és végül Moutari labdaszerzése és lövése után megszerezték a vezetést – igaz, a találatot szabálytalanság előzte meg.


A félidő előtt még két óriási helyzet maradt ki: az egyik oldalon Eppel fejelt a felső lécre, a másik oldalon Moutari lőtte telibe ugyancsak a lécet.

A második játékrészt a Fradi kezdte jobban, a kispesti védelem kicsit bizonytalan volt, ezt pedig egy szöglet után a közelről a kapuba fejelő Leandro büntette meg.

A hátralévő időben kevesebb helyzet alakult ki, igaz, Grófnak Böde lövése után egyszer még hatalmasat kellett védenie. Úgy tűnt, a Fradi 2-0-ra nyer, ám a hajrában egy szöglet után Lanzafame közelről betalált, így teljesen nyílt maradt a párharc.

Magyar Kupa-nyolcaddöntő, 1. m.

FTC-Honvéd 2-1 (Moutari 33., Leandro 52., ill. Lanzafame 89.)