A Magyar Kupa TV a Ferencváros szerdai Magyar Kupa-ellenfelénél, a megyei első osztályú Tökölnél járt vendégségben, ahol többek között a Pest megyei klub szakosztályvezetője és vezetőedzője is nyilatkozott a várva várt összecsapásról.

– Nagyon örülünk neki, sokat tettünk érte. Vegyes érzések kavarognak itt most mindenkiben, hiszen nagy falat lett ez nekünk mindenben, így például az infrastruktúrában is, de az első dolog még a boldogság – kezdte a Tököl szakosztályvezetője, Jaszenovits Balázs. – Nekünk ez egy csoda, főleg úgy, hogy jövőre 100 éves lesz a klubunk, most egy boldogságfelhőben vagyunk. Egy sokkal nagyobb nyilvánosságot kap ez a meccs, ez benne a jó, ezért dolgoztak a játékosok. Nyerjen a Fradi 8-7-re, örüljön mindenki egy jó, közönségszórakoztató mérkőzésen. Mutassuk meg magunkat, játsszunk tisztességesen, ne legyen sérülés a találkozón, a fociról szóljon az egész, legyen egy örömünnep.

A Tököl vezetőedzője, Mészáros Attila elmondta, ahogy megvolt a sorsolás, egy nagy öröm tört ki benne is.

– A karrierem csúcspontja ez. Nagyon nagy öröm számomra a legjobb 32 közé jutás, még mindig kicsit a hatása alatt vagyok. Úgy küldöm pályára a játékosokat, hogy élvezzék a játékot, nincs megkötés. Szívják el a Fradi-játékosoktól a profi mentalitást, hozzáállást. Várjuk már nagyon a meccset én és a labdarúgóim is – nyilatkozta a tréner.

A Pest megyeiek kapusa, Szabó Zsombor szerint óriási lehetőség, hogy egy tévés mérkőzésen meg tudják mutatni magukat. Ha választhatna, hogy ki rúgjon neki 11-est, akkor Myrto Uzunit mondaná.

– Ő rúgta a legtöbbet a Ferencvárosban, rá fel tudnék készülni, visszanézném, hova rúgta nagyrészt a tizenegyeseit. Biztos, hogy az utolsó percig küzdeni, hajtan fogunk, élvezni kell ezt az egészet, hiszen ez tényleg egy örömünnep lesz számunkra. Meg kell mutatni, hogy tudunk futballozni, nem félni a Fraditól és nem elrugdalni a labdákat, hanem szépen játszani.