Ítéletidőben, szakadó hóesésben, csúszós talajon játszott egymással a Siófok és a Honvéd a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első meccsén. A találkozót a kispestiek kezdték jobban, elsőként Danilo tesztelte a hazaiak kapusát, Balajczát, de a rutinos hálóőr üggyel-bajjal hárított – olvasható a honvedfc.hu közvetítése.

Nem sokkal később a siófokiak próbálkoztak, majd a 17. minutumban a Honvéd megszerezte a vezetést (0-1). Heffler 8 méterről a földre fejelte a labdát, ami onnan a bal felső sarokba szállt. Alig tíz perc elteltével már kétgólos előnyre tettek szert a kispestiek, Eppel volt a gólszerző (0-2).

A második félidő 50. percében Danilo növelhette volna háromgólosra a Honvéd előnyét, de 10 méterről a hosszú oldali kapufa mellé lőtt. A folytatásban Vólenttel szabálytalankodtak a tizenhatoson belül a kispestiek, a megítélt büntetőt Petneházi a kapu bal oldalába vágta (1-2).

A szépítő góltól a hazaiak vérszemet kaptak, és az utolsó percben  Gál hat méterről fejelt a vendégek kapujába (2-2).

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

BFC Siófok (NB II) – Budapest Honvéd 2-2 (Petneházi 82. – büntetőből, Gál 90., ill. Heffler 17., Eppel 26.)

Siófok: Balajcza – Fehér ( Balázs, a szünetben.), Hidvégi, Szilágyi, Farkas, Lorentz – Petneházi, Gál, Lázár, Nagy D. – Elek

Honvéd: Horváth A. – Heffler, Lovric, Kosút, Kukoc – Kamber, Gazdag – Danilo ( Lukács, 60.), Lanzafame ( Herjeczki, 71.), Banó-Szabó ( Holender, 47.) – Eppel

Korábban játszották:

ETO (NB II) – Balmazújváros 2-3

MTK (NB II) – Sényő Carnifex (megyei I) 4-0