Napra pontosan egy hónappal ezelőtt az NB I 23. fordulójában megrendezett Ferencváros-Puskás Akadémia (3-1) bajnokin a játékvezető, Pintér Csaba több meccset befolyásól hibát vétett.

Mint ismeretes, a Puskás vezetőedzője, Pintér Attila a zöld-fehérek egyenlítő találata előtti szituációt kérte rajta számon, ugyanakkor a felcsútiak vezető gólját megelőzően Varga Roland is gyanús körülmények között maradt a földön, egy ízben Hegedűs lökte fel a tizenhatoson belül Bödét, míg Henty ámokfutásával szemben sem lépett fel kellő határozottsággal és szigorral.

A 23. játéknapon elkövetett botrányos produkciója után az MLSZ három fordulón keresztül jegelte Pintért, aki csak alapvonali játékvezetőként tevékenykedhetett ezeken a mérkőzéseken.

Mellette Erdős József teljesítménye sem volt makulátlan a közelmúltban, ugyanis a 40 éves bíró a 18. fordulóban lejátszott Újpest-Balmazújváros (2-2) találkozó után az újvárosiak klubvezetője, dr. Tiba István közleményt adott ki a bíró ténykedésével kapcsolatban. A történtek után Erdőst nem tiltotta el huzamosabb ideig a szövetség.

Az Újpest ma este 19 órától fogadja hazai pályán a Balmazújvárost, majd szerdán a Puskás Akadémia 20.15-től játszik a Debrecen ellen a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Tippelj és nyerj itt az MK-negyeddöntőivel!