Ritka, amikor egy alacsonyabb osztályban játszó együttes ilyen gyakran reflektorfénybe kerül.

Nem sokkal azután, hogy a BLSZ harmadosztályának 3. csoportjában szereplő BAK Respecttel kapcsolatban arról szóltak a hírek, hogy elfogadta a meghívásukat a nyári Egri Erbstein Tornára az angol futball ikonikus klubja, a Cortinhian Casuals – amely miatt egyébként a mai napig fehérben játszik a Real Madrid –, ezúttal egy világhírű brit pop/alternatív rock együttessel, a Duran Durannel fonódott össze a nevük.

A BAK ugyanis megkérte az együttest, hogy a háromnapos rendezvényen a „My Own Way” című slágerük legyen a csapat és a torna zenéje.

A Duran Duran beleegyezett ebbe, sőt mi több, még szurkolói mezeket is kapott a magyar csapattól, a saját nevükkel feliratozva. A budapesti esemény egyébként azért is rendkívüli, mert a pénteki napon kerül sor az első magyarországi vakfoci bajnoki döntőre a LASS és a BAK Vakfoci csapata között.

– Nagy örömmel segítette a munkánkat a Duran Duran, támogatták az elképzelésünket. A mezeket az amerikai menedzser adta át a számukra hétfőn, és azt válaszolta, hogy a zenekar tagjai imádták a relikviákat, nagyon kedves gesztusként értékelték” – mondta a csakfoci.hu megkeresésére a BAK játékosa, Farkas Máté.