Komoly gondokkal küzd az NB III Keleti csoportjában szereplő Ózdi KSC: az utánpótláscsapatok ki nem állása miatt folyamatosan pontlevonással sújtja a szövetség a felnőtt együttest, ezen felül az első csapat játékosai is az elmaradt juttatásaik kifizetésére várnak. A gondok az elmúlt hétvégén csúcsosodtak ki, amikor az Ózd nem tudott kiállni a Putnok elleni, idegenbeli bajnokin, ugyanis mindössze négy játékos jelent meg a mérkőzés előtt.

– Ezek a pontlevonások sportszakmai szempontból kilátástalan helyzetbe hozták a klubot – nyilatkozta a boon.hu-nak Gál László, a klub elnöke. – A játékosállomány, a keret nagy része is úgy érzi, hogy az elmúlt hetekben szélmalomharcot vívunk. Hiába nyernénk, a megszerzett pontjainktól a szövetség úgyis megfosztana minket. Ez így is van, ezért a fiúk az Ózdi KSC jövőjét kilátástalannak látják ebben a bajnokságban. Ez az egyik része.

Másik, hogy folyamatosan pótoljuk a hiányzó gyerekeket, mégis azt érzem, hogy az egyesületet igyekeznek ellehetetleníteni.

A vezető hozzátette, két profi státuszú labdarúgójuk van, azt viszont nem részletezte, a többiekkel hogy állapodtak meg.

– Egy biztos: ki nem állás miatt az Ózdi KSC-t nem fogják kizárni az NB III Keleti csoportjából. Ebben biztos vagyok – hangsúlyozta Gál László. – A háttérben folynak a beszélgetések, a többségnek egyértelműen az az érdeke, hogy fennmaradjon az ózdi labdarúgás.

Egy-két játékos ezzel szemben azt szeretné, hogy megszűnjön klub, akkor ugyanis a téli átigazolási időszakban szabadon távozhatna. Ők erőltetik ezt a dolgot, senki más.