Teljesen új a közeg és a futballfilozófia is számomra. Szeretném mihamarabb felvenni a ritmust, azon leszek, hogy minél többet játsszak, minél többet fejlődjek, minél több gólt szerezzek, és benn tudjon maradni a csapat – nyilatkozta a 25 éves csatár az M4 Sporton, a Sporthíradó című műsorban.

A Zalaegerszegről igazolt futballista hozzátette, nagyon komoly felkészülés áll mögöttük, amely hét hétig tartott. Öt élvonalbeli csapattal játszottak edzőmeccset, és jól teljesítettek.

Nagyjából tisztában vagyok a képességekkel és a csapat helyzetével. Szerintem újonc létünkre jó eredményekre leszünk képesek a bajnokságban – vélekedett.

Bobál hozzátette, a CD Nacional a támadófutballra törekszik, szinte az egész meccsen igyekszik letámadni ellenfelét, de a portugál első osztályban amúgy is minden csapat szeret sok labdabirtoklással játszani és támadni.

Nagyon sok újdonságot tanultam már most arról, hogyan tudnám segíteni a csapatot, a csapat pedig hogyan tudná kihasználni az erősségeimet – magyarázta. Mint mondta, az edzéseken nagyon sok a dinamikus gyakorlat, az 5-10 méteres sprintek, ezeknek köszönhetően fizikálisan sokat fejlődött, másrészt taktikailag is előrelépett.

Szeretnék stabil játékos, vezéregyéniség lenni. Az edzőmeccseken jöttek a gólok, remélem, ezt a formát tudom folytatni – szögezte le Bobál, akinek csapata szombaton – magyar idő szerint – 17 órától a Boavista együttesét fogadja az első fordulóban. (MTI)