Ettől a héttől, pontosabban csütörtök hajnaltól a magyar nézők ismét láthatják az észak-amerikai labdarúgó-bajnokság, a Major League Soccer (MLS) eseményeit – írja az arena4.network4.hu.

Ez praktikusan azt jelenti, hogy idén a 2021-es szezon alapszakaszának utolsó öt fordulójából láthatunk hetente több mérkőzést, majd a playoffot és a bajnoki döntőt is. A szerződés a 2022-es évadra is vonatkozik, azaz jövő decemberig az ARENA4 és az ARENA4+ műsorán lesz látható ez az amerikai bajnokság is.

A hat nagy amerikai sportliga közül ötödiknek besorolt MLS (NFL, NBA, MLB, NHL, CFL) meccseire hetente átlagosan 20 000 néző látogat ki, ezzel a hetedik legnézettebb bajnokságnak számított 2013-ban, és mióta a fizetési plafont úgy igazították, hogy Beckhamek és Ibrák mehettek a tengerentúlra jó pénzért (csapatonként egy játékos bére nem számít be a nagy közös büdzsébe) a marketingesek is sokkal ügyesebben el tudták adni a ligát a tévéknek világszerte.

Mi, magyarok is képviseltettük magunkat az amerikai ligákban, most éppen Gazdag Dániel (Philadelphia Union), Sallói Dániel (Sporting Kansas City) és Schön Szabolcs (FC Dallas) révén, előttük Urbányi István, Hercegfalvi Zoltán, Németh Krisztián, Nikolics Nemanja, Stieber Zoltán és Baráth Botond is megfordult arrafelé.