A Bundesliga hivatalos honlapján szerdán hozták nyilvánosságra a Hónap Játékosa és a Hónap újonca címre jelöltek listáját. Komoly elismerést jelent Szoboszlai Dominik számára, hogy mindkét kategóriában jelölték az RB Leipzig 21 éves középpályását.

Csapata négy októberi bajnokiján (Bochum 3-0, Freiburg 1-1, Greuter Fürth 4-1, Frankfurt 1-1), összesen 210 perc alatt Szoboszlai egy góllal és két gólpasszal zárt, 87%-os pontossággal passzolt és párharcai felét megnyerte a statisztikák szerint, így egyáltalán nem meglepő módon került a hónap legjobbjai közé.

A jelöltek között rajta kívül olyan futballisták szerepelnek még, mint a Bayern München csillagai, Robert Lewandowski és Thomas Müller, a Borussia Mönchengladbach német válogatott középpályása, Jonas Hofmann, a Mainz osztrák támadója, Karim Onisiwo és Szoboszlai lipcsei csapattársa, a francia Christopher Nkunku. A voksolás itt zajlik – kattints!

Az október legjobb Bundesliga-újonca díjára (szavazni itt lehet!) Joe Scally (Borussia Mönchengladbach) és Josko Gvardiol (RB Leipzig) pályázik még a magyar középpályáson kívül.

Ha valamelyik díjat megkapná, nem ez lenne Szoboszlainak az első komolyabb elismerése Németországban, hiszen volt már a forduló legjobb játékosa még az idény elején, de augusztus legjobb újoncának is megválasztották már a szurkolók, a csapatok és a szakértők közös voksolásán.