Az Anadolu készített hosszabb interjút a Fenerbahce magyar válogatott védőjével, Szalai Attilával, aki a téli érkezését követően azonnal beverekedte magát a török együttes kezdőcsapatába, zsinórban már nyolc bajnokin szavazott bizalmat neki az edzője az első perctől. A 23 éves játékost pedig a szurkolók is gyorsan megszerették, sőt sokan már a klub korábbi ikonikus védőjéhez, Diego Luganóhoz hasonlítják.

– Nagyon örülök, hogy Diego Luganóhoz hasonlítanak, hiszen nagyon tetszett a mentalitása és a játéka is, olyan játékos volt, aki sohasem adta fel. Ez nagyon hízelgő összehasonlítás a számomra. Az én mentalitásom is olyan, hogy mindig harcolok, folyamatosan küzdök a pályán a meccs minden egyes másodpercében. Nagyon boldoggá tesz, hogy ezt a szurkolók is így látják. Folyamatosan arra fogok törekedni, hogy fejlesszem magam és a legjobbat nyújtsam – mondta a magyar játékos, aki itthonról is sok pozitív visszajelzést kapott. – A Fenerbahcéba történő átigazolásom jó reakciókat váltott ki a hazámban, hiszen ott is mindenki nagyon jól tudja, milyen nagy klub a Fener és milyen nagy közösséghez kerültem, és én is nagyon büszke vagyok az átigazolásomra. Nagyszerű dolog, hogy itt lehetek, nagyon kedves üzeneteket és jó visszajelzéseket kaptam a magyar emberektől is.

Szalai az interjúban kitért a 92-szeres német válogatott csapattársára, Mesut Özilre is, akinek az érkezéséből véleménye szerint rengeteget profitálhat.

– Nagyon fontos, hogy ilyen játékosok is vannak a csapatnál, mint Mesut Özil, jó dolog, hogy az öltözőben ilyen kvalitású játékosokat láthatok. Felemelő, hogy együtt játszhatok vele, együtt harcolhatok vele a pályán, ez kedvező hatással lehet a karrieremre, hiszen megvan a lehetőségem, hogy rengeteget tanuljak tőle. Nagyon sokat segít nekem, és a többi fiatal csapattársam nevében is mondhatom ezt. Segíteni akarom a csapatot a céljai elérésében, védőként számomra az az elsődleges, hogy segítsem a védelmet és elvégezzem hátul a kötelességeimet, továbbá jól építsem fel hátulról a játékot, hogy ezzel is segítsek a középpályásoknak és a támadóknak a gólszerzésben – folytatta Szalai, aki végül kitért a Fener-szurkolókra is. – Nagyon örülök, hogy hallom a rajongók bókjait rólam. Jó visszajelzéseket kapok a rajongóktól mindenre, és nagyon örülök ennek. Nagyon nagy rajongónk van, mindig úgy érezzük, hogy mögöttünk vannak, és küzdünk értük. Én is nagyon keményen dolgozom, és nem akarom válasz nélkül hagyni őket. “