Vasárnap este sok szempontból sorsdöntő derbit játszik egymással ellen a török Galatasaray és Fenerbahce. A vendégeknek négy nyeretlen meccs után kellene felzárkózniuk az élmezőnyhöz a 7. helyről, míg a 4. pozícióban tanyázó Galata egy győzelemmel nem csak fanatikus szurkolóit tehetné boldoggá az ősi rivális ellen, de közelebb léphet akár a még veretlen listavezető Trabzonsporhoz.

A Fenernél ráadásul egy játékos sorsát is nagy mértékben befolyásolhatják a pályán történtek: a török Sabah információi szerint angol és spanyol klubok sora küld megfigyelőket a lelátóra, hogy a magyar Szalai Attila teljesítményét monitorozzák. A lap úgy tudja, hogy többek között Diego Simeone (Atlético Madrid) és Antonio Conte (Tottenham) is delegált scoutokat az isztambuli derbire.

A 23 éves bekk a korábbi hírek szerint a BL-címvédő Chelsea-hez áll jelenleg a legközelebb, de ezek szerint még számos európai topcsapat sorban állhat érte.

A Galatasaray és a Fenerbahce 394. derbije vasárnap 17 órakor kezdődik az Ali Sami Yen Spor Kompleksiben, avagy a NEF Stadionban.

A magyar védő nyomába egy játékos sem ér Európában