Színvonalas, kemény és feszült találkozón – nem mellesleg az egyik legnagyobb török rangadón – hangolt a Lengyelország elleni vb-selejtezőre Szalai Attila.

A 23 éves védő kezdőként játszotta végig a Besiktas-Fenerbahce derbit a vendégcsapatban és a magyar bekk összességében nem lehet elégedetlen a listavezető otthonában nyújtott produkciójával. Pedig volt dolga bőven és olykor meg is izzadt például a hazaiak kameruni erőemberével, Vincent Aboubakarral, aki többször is megforgatta a vendégvédelmet.

A Besiktas vezető gólját azonban nem ő szerezte, hanem a magyar gyökerekkel is bíró vb-ezüstérmes horvát védő, Domagoj Vida, aki a 48. percben, Szalai és Luiz Gustavo között fejelt a kapuba.

A Fener próbálta összekapni magát a bekapott gól után, de Mesut Özil hiányában kevesebb fantázia volt a támadójátékában a megszokottnál. Végül azonban így is pontot szerzett, de ehhez Altay Bayındır kapus bravúrjai és Szalai hatalmas mentése is kellett, hiszen még 1-0-nál, Aboubakar lövésénél a magyar bekk blokkolt és mentette meg góltól a vendégek kapuját.

Három perccel később aztán a csereként beállt Ozan Tufan egyenlített egy remek távoli lövéssel. Sőt, a Fenernek a győzelemre is volt esélye a végén, de Szalai fejese után Luiz Gustavo és Tufan helyzete is kimaradt.