A magyar válogatott Eb-szerepléséről

Egy fantasztikus tapasztalat volt ez mindannyiunk számára. A klubidény lezárulta után egyből a nemzeti csapathoz utaztunk, és ott kezdődött a felkészülés. Portugáliával, Franciaországgal és Németországgal találkoztunk a csoportban. Büszke vagyok magamra és az országomra is, azt mondhatom, hogy hihetetlen siker az, amit elértünk ezen a három találkozón – mondta Szalai, aki szerint a portugálok ellen jobban a védekezésre kényszerültünk, de a világbajnok franciák ellen már jobban futballoztunk – ha pedig nyertünk volna Németországban, a továbbjutás is meglehetett volna.

Azt hiszem, a magyarok összességében elégedettek lehettek a teljesítményünkkel – tette hozzá.

Törökországi visszatéréséről

Az utolsó Eb-meccsem után kéthetes vakációra mentem, és a családommal töltöttem azt. Volt egy orvosi vizsgálat aztán, mielőtt edzésbe állhattam volna a csapattal. Nagyszerű érzés, hogy újra itt lehetek, boldog vagyok amiatt is, ahogy fogadtak az itteni emberek. Nagyon-nagyon jól érzem itt magam.

Idénybeli céljairól

Jó újra itt lenni, mostantól pedig csakis az új idényre, az új bajnokságra koncentrálok. A célunk a bajnoki cím elhódítása, persze, itt mindig csak ez lehet a cél. Ehhez viszont nagyon keményen kell majd dolgoznunk, folyamatosan fejlődnünk kell, ki kell javítanunk a hibáinkat, lépésről lépésre, meccsről meccsre haladva. De szeretnénk az európai kupaporondon is sikeresen szerepelni, ez is egy fontos cél előttünk. Remélem, minden jól alakul majd a számunkra.

A Fenerbahce szurkolóiról

Nagyszerű drukkereink vannak. Volt lehetőségem a legutóbbi edzés végén néhány szót váltani pár szurkolónkkal, odahívtak magukhoz, mondtunk egy “hellót”, és beszélgettünk pár mondatot. Ezek a pillanatok nagyon sokat jelentenek egy labdarúgónak. Szerintem nekünk van a legjobb szurkolótáborunk, mi pedig azon leszünk, hogy boldoggá tegyük őket. Hatalmas támogatást tudnak nekünk adni, ebben a stadionban egyszerre nehéz és csodálatos futballozni. Ebből a szempontból elég türelmetlen is vagyok már, mert nagyon szeretnék már előttük játszani!

Szalai Attila a kórházban kezdte a felkészülést, 500 szurkoló várta a klubjánál – fotók