Csütörtökön, népszerű magyar átigazolási rovatunkban már beszámoltunk arról, hogy a brit Inside Football információi szerint a Chelsea elállni látszik Szalai Attila (Fenerbahce) szerződtetésétől és inkább új célpontokat keres a védelmébe, amely Antonio Rüdiger, Andreas Christensen és Cesar Azpilicueta várható távozásával alaposan meggyengülhet az idény végén.

Szalai ezek szerint kisebb eséllyel igazolhat a londoni Kékekhez, mint ahogy korábban tűnt, olasz lapinformációk szerint viszont a Napoli minden követ megmozgat, hogy megszerezze a 23 éves magyar hátvédet.

A délieknek egyrészt pótolniuk kell a januárban hazaigazoló (az Olympiakoszban folytatja majd) görög Kostas Manolast, másrészt fel kell készülniük egyik kulcsemberük, a szenegáli Kalidou Koulibaly hiányára is – utóbbi az Afrikai Nemzetek Kupáján lesz majd érdekelt a télen. A Gazzetta dello Sport értesülései szerint Szalai áll jelenleg a pole pozícióban a lehetséges érkezők között, azaz ő áll az első helyen Cristiano Giuntoli sportigazgató listáján.

A napilap úgy tudja, a minimum 10 millió eurót kellene kifizetni első körben a Fenerbahcénak, de felmerült annak a lehetősége is, hogy első körben opcióval szerezzék meg Törökországból a magyar bekket, természetesen egy vételi opciót is a kölcsönszerződésbe foglalva.

Hozzáteszik, hogy Szalai megszerzése Luciano Spalletti vezetőedző variációs lehetőségeit is jelentősen növelné, hiszen a 192 centiméter magas magyar válogatott futballista nem csak hogy ballábas belső védő, de a védelem bal oldalán is bevethető lehetne a Diego Armando Maradona Stadion fanatikus közönsége előtt.

Rossi: “Ha a válogatottban akar szerepelni, sokkal többet kell futnia” – interjú a kapitánnyal az új középcsatárról, a két himnuszról és a honosításokról