Elülső keresztszalag-szakadást szenvedett Holman Dávid, a Slovan Bratislava magyar válogatott középpályása. A sajnálatos hírről az ír Shamrock Rovers elleni BL-selejtező előtti sajtótájékoztatón számolt be a pozsonyiak vezetőedzője, Vladimir Weiss.

A történtek kapcsán a csakfoci.hu megkereste Holmant, aki rendkívül letörten nyilatkozott. Nem véletlen, hiszen az ötszörös válogatott játékos idén februárban hosszabbított, mivel klubnak komoly céljai vannak, mint például a Bajnokok Ligája-csoportkör kiharcolása.

Az egyik legjobb alapozásomat tudhattam magam mögött, hiszen nagyon jó munkát végeztem az új edzői stábbal. Minden edzést végigcsináltam, a külön- és pluszmunkákat is, nagy erőket mozgósítunk azért, hogy a BL-csoportkörös szereplést elérjük a csapattal. Nagyon erősnek éreztem magam, a fáradtságnak nyoma sem volt. Minden gyakorlatot kontroll alatt csináltam, nem az volt, hogy fejetlenül, egyedül mentem előre. Aztán kedden derült égből villámcsapásként, a BL-meccs előtti utolsó edzésén egy rossz mozdulat következtében elszakadt az elülső keresztszalagom. Mondanom sem kell, ez számomra felér egy tragédiával – kezdte elcsukló hangon a csakfoci.hu-nak Holman DávidEgyből tudtam, nagy a baj. Nem is a fájdalom volt erős, hanem a tudat, milyen nehéz időszak fog rám várni. Szerdán fekszek be egy bécsi klinikára, ahol csütörtökön egy specialista fog megműteni. Előzetesen 6-9 hónapos kihagyást jósolnak, de ez attól is függ, hogyan reagál a műtét után a szerveztem.

A pozsonyiak magyar válogatott középpályása elmondta, a beavatkozás után a tervek szerint másnap elkezdheti a rehabilitációt.

Nagyon komoly kezekben leszek végig. Bízom benne, hogy minél gördülékenyebb és problémamentes lesz a műtét. Ha minden igaz másnap, pénteken visszatérhetek Pozsonyba, ahol már a rehabilitációs csapat fog velem foglalkozni. Fel kell készülnöm arra, hogy nem sokat fogok pihenni a műtét után. Addig is, módjával mozgatjuk a sérült testrészemet, hogy előkészítsük a műtétre. 

Sokan mondják, hogy a focistáknak könnyű, de ha azt nézzük, minden egyes nap, amikor kimegyünk a pályára, akkor a saját testi épségünket tesszük kockára, bármikor megtörténhet a baj.

Holman a történtek után próbált választ keresni arra, miért sérülhetett meg, de erre elmondása szerint nem kapott és nem is fog.

A mai napig keresem, mi lehetett a hiba. De senki sem tudja, nem is fogjuk megkapni a választ rá. Fel kell készülnöm arra, hogy nem sokat fogok pihenni a műtét után – tette hozzá.

Éppen ezért sajnálatos, ami Holmannal történt, hiszen a 28 éves középpályás remekül zárta az előző idényt, 24 bajnokin 10 gólt lőtt és 5 gólpasszt adott. Így pedig leghamarabb januárban láthatjuk újra pályán.

LENKÓ PATRIK