Sallai Roland számára karrierje kimagasló élményeként marad meg a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság.

Az, hogy 55 ezer magyar szurkoló előtt játszhattunk, egyszerűen hihetetlen érzés volt. Pláne, hogy nagyjából egy éve még csak hasonlóban sem lehetett részem. Nagyszeű volt az atmoszféra – mondta a Kickernek Sallai, aki reméli, a Bundesligában is újra ott lehetnek majd a szurkolók, akik neki is segíthetnek abban, hogy az Eb-formáját mutassa majd a német elitligában is.

Jó szezont akarunk futni, én pedig sok-sok góllal és gólpasszal akarok segíteni a csapatot. De ezért keményen meg kell majd dolgoznom – tette hozzá az előző idényben a 10. helyen végzett Freiburg 24 éves támadója, aki a neki jutott 28 bajnokin 8 góllal és 6 gólpasszal járult hozzá klubja masszív szerepléséhez az élvonalban.

Vannak kérői, de maradhat

Sallai hétfőn állhat újra edzésbe csapatánál, ahol már alapemberként számol vele Christian Streich vezetőedző. Pedig a Kicker szerint a jó Eb-szereplése több csapat figyelmét is felkeltette.

A lap ugyanakkor úgy fogalmaz, hogy a magyar légiós ezúttal alighanem a nyugalomra, a biztonságra és az állandóságra szavaz majd, azaz aligha váltana a nyáron. Inkább folytatná a megkezdett és felfelé ívelő útját Freiburgban.

Légiósok: Sarokkal lőtt szépségdíjas gólt a Bundesliga magyarja a Dortmund ellen – videó