A Fanatik török sportlap a magyar válogatott szövetségi kapitányával, Marco Rossival készített interjút azt követően, hogy Szalai Attila megszerezte első gólját a Fenerbahcéban a Konyaspor elleni hétfői bajnokin. Az olasz tréner a nyilatkozata elején kiemelte, ismét láthattuk, mennyire helyes döntést hozott a védő, amikor átigazolt a Fenerhez.

– A Fenerbahce Törökország egyik legnagyobb klubja, Európában is van neve. Szalai nagyon jól kezdett új csapatánál, és minden meccs után egyre csak nőtt az önbizalma. Természetesen nem könnyű egy olyan nagy csapatig eljutni, mint a Fenerbahce, ott pedig a következő szintre lépni szintén nem egyszerű. Mindenesetre Attila a ciprusi bajnokság legjobb védője volt, de természetesen Törökország és Fenerbahce teljesen más, mint Ciprus – szemlézte a Bursa Hakimiyet Marco Rossi Fanatiknak adott interjúját. – Ennél a pontnál pont köszönetet kell mondani az edzőinek és a csapattársainak is, tudom, hogy sokat segítettek neki az új ország és az új környezet megszokásában, tisztelettel bánnak vele. Amikor először behívtam őt a magyar válogatott keretébe 2019-ben, sokan kritizálták őt, de gyorsan sikerült bizonyítania.

Marco Rossi elmondta, folyamatosan kommunikál Szalaival, csakúgy, mint a többi válogatott játékossal is.

– Küldtem neki egy gratuláló üzenetet a Konyaspor elleni mérkőzést követően a teljesítménye és a gólja miatt is – folytatta az olasz szakember. – Azt mondja, nagyon jól érzi magát Törökországban, boldog és nagyon motivált, hogy egy olyan csodálatos városban él, mint Isztambul, és hogy magasabb szintre léphet. Fontos számára, hogy a csapat része lehet, soha sem volt önző játékos. Először mindig a csapatára gondol, aztán saját magára. Szalai nagyon okos játékos és keményen dolgozik, célja, hogy mindennap fejlessze önmagát. Nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba és a bajnokságba is.

A téli szünetben jött a Fenerbahcéba, és mindössze két hónap alatt a csapata és a bajnokság egyik legjobb védőjévé vált, már sztárjátékosként kezelik. 

Marco Rossit arról is kérdezték, hogy a Fenerben eddig a balhátvéd és a baloldali belső védő posztján egyaránt remek teljesítményt nyújtó Szalai Attilát el tudja-e képzelni egyéb poszton is.

– Szalai a leghatékonyabban a baloldali belső védő pozíciójában tud játszani, de a balhátvéd posztján is bevethető. Megvan a gyorsasága, ereje és technikája is a balhátvéd poszthoz, de itt még javítania kell a rövidtávú sprintjein. A futballban egy játékos nagyon sok poszton bevethető, ez a fizikális és a jellemből fakadó tulajdonságok alapján is változhat.

Én azt gondolom, hogy az ő képességeivel a jövőben akár védekező középpályásként is játszhat

– zárta az interjút Rossi.

Folytatódott a Szalai-parádé: Megvan a válogatott védő első gólja a Fenerben – videó