“Ha szeptemberben, amikor aláírtam a szerződésemet, mellé írták volna, hogy lesz 14 meccsem, két gólom és megnyerem a Bundesliga II-t, száz százalék, hogy aláírtam volna – úgyhogy boldog vagyok!” – összegezte a DIGI Sport híradójának, a Sport 24-nek az előző szezonját Novothny Soma, akit még egyéves szerződés köt a Bundesligába bajnokként feljutott Bochumhoz.

A csapat vezetői úgy váltak el tőle a nyári szünet előtt, hogy várják vissza Németországba. „A klub és az edző kommunikációja is az volt, hogy számítanak rám a felkészülésre és a Bundesligára, jelenleg ez az álláspont. Tudom, hogy a futballban nagyon gyorsan változik minden, nem is akarom beleélni magam, hogy Haaland vagy Lewandowski ellen fogok játszani jövőre, de jelen állás szerint számít rám a klub.”

Télen Novothny közel volt ahhoz, hogy Diósgyőrbe szerződjön, csakhogy a németek nem engedték el, mondván: számítanak rá.

“Nagyon jólesett, feldobott, plusz motivációt adott a szezon végére, hogy marasztaltak. Egy kicsit el voltam keseredve, hogy keveset játszom, hiszen egy futballista mindig azért él, hogy a pályán minél több percet töltsön. De a vezetőség döntése feldobta a hangulatomat és a motivációmat is, és sokat köszönhetek nekik, hiszen egy NB I-es kiesés helyett egy Bundesliga II-es bajnoki aranyérmet ünnepelhettem a szezon végén.”

Novothny a magyar Eb-keretbe nem került be, de reméli, hogy a Bundesligából felkelti majd Marco Rossi érdeklődését. “Egy futballista a gyerekkorától azért küzd, hogy a címeres mezt felvegye egy felnőtt mérkőzésen. Ezzel én is így vagyok, benne van a fejemben, hogy ha a Bundesligában pályára tudok lépni és játszani hétről hétre, akkor megérkezhet ez a várva várt meghívó” – nyilatkozta a 26 éves Novothny, aki az utánpótlás-válogatottakban már szerepelt, a felnőttben azonban még nem.

Addig is a csatár készülhet az augusztus 3-ai német kuparajtra, majd pedig akár a Haaland és a Lewandowski elleni bajnoki ütközetekre.