Rebekánál félévnyi vizsgálatok sorozata után derült ki, hogy rosszindulatú nyirokcsomó daganata van, édesapja pedig súlyos szívbetegként szívátültetésre vár régebb óta. A kislány decembertől köhögött, ami gyógyszerek hatásra sem szűnt meg. Márciusban megröntgenezték, kiderült, hogy kétoldali tüdőgyulladása van. Az állapota a további kezelések ellenére sem javult, ezért április végén CT-vizsgálat következett. A CT kimutatta, hogy több kis csomó van a tüdejében, emiatt MR-vizsgálatot végeztek rajta Budapesten. Ezután biopszia követezett május 18-án és két héttel később Pestről Debrecenbe került a gyermekonkológiára. Június 9-én elkezdődött a kemoterápiás kezelése. Azóta kórházban van, kezeléseket végeznek rajta.

Rebeka édesanyja jelenleg gyermekápolási táppénzen van, lejárta után megigényli a méltányossági táppénzt. Jelenleg Rebeka nagyapjánál laknak, az anyagilag és lelkileg nehéz időszak ellenére azon dolgoznak, hogy hozzáépítenek a házhoz még egy szobát. A szülők fontosnak tartják, hogy Rebekának legyen saját szobája, mert meg kell teremteniük a számára szükséges higiénés feltéteket, az úgynevezett „steril szobát”.

A Liefering utánpótlás-válogatottja, Bukta Csaba a Rebekát is támogató “Kosztyu Ádám Emlékére Alapítvány” számára adományozta a dedikált mezét, melynek végösszegét a kislány megsegítésére ajánl fel.

A mez kikiáltási ára: 50.000 Ft

Licitlépcső: 10.000 Ft

Az árverés kezdete: 2020.07.20.

Az árverés vége: 2020.08.14., 15:00 óra

Az árverés további részletei itt olvashatóak – kattints!

Szeretnénk licitre bocsátani egy általam felajánlott,dedikált mezt, melynek végösszegét Rebekának szeretnénk…

Közzétette: Csaba Bukta – 2020. július 20., hétfő