A Transfermarkt frissítette a török élvonalbeli bajnokság becsült piaci értékeit: a közel 600 játékos közül pedig az egyik legnagyobb nyertes a Fenerbahce magyarja, Szalai Attila lett, aki

a Süper Lig legértékesebb védőjévé lépett elő azáltal, hogy június óta a becsült piaci értéke 7 millió euróról 11 millió euróra nőtt

– sőt, tavaly októberben ez az érték 800 ezer euró volt, így egy év leforgása alatt ez közel 14-szeres növekedés, százalékban kifejezve pedig 1275%-ot nőtt ez a mutató.

– A fiatalember már rutinos nemzetközi válogatott, aki tudja, hogyan kell átgondolt játékával felhívni magára a figyelmet. Itt-ott még hiányzik belőle egy kis precizitás és fizikai erő, de összességében nagyon pozitív jelenség a török futballban – mondta a magyar válogatott játékosról Gökhan Yagmur, a Transfermarkt törökországi vezetője.

További kiemelendő adat, hogy a 11 millió eurós becsült piaci értékével Szalai a török bajnokság legértékesebb védője, míg az összes játékost tekintve a hatodik legértékesebb labdarúgó.

A kimutatásból az is kiderül, hogy Szalai védőpárja, a dél-koreai Min-jae Kim értéke is megugrott, kínai Beijing Guoangtól érkező hátvéd becsült piaci értéke 2 millióról 6,5 millió euróra nőtt, míg az egyik legnagyobb értékvesztés a Besiktas Barcelonától kölcsönvett középpályásához, Miralem Pjanichoz fűződik, akinek a becsült piaci értéke 20 millió euróról 18 millió euróra csökkent.

Így változott Szalai értéke egy év alatt

Szalai a legértékesebb védő Törökországban

Szalai a 6. legértékesebb játékos a ligában

Szalait csak csillagászati összegért adnák el a télen – sajtóhír