A 22-szeres magyar válogatott védő, Korhut Mihály volt a Digi Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A videóinterjúban az Arisz játékosa a koronavírus-járvánnyal kapcsolatban elmondta, hogy Görögországban jelenleg 1100 körül van a regisztrált fertőzöttek száma, továbbá ott is kijárási korlátozás van érvényben már 3-4 hete.

– Futni csak egyedül lehet, párosan már nem, a rendőrök járják a várost és 150 euróra megbüntetik azokat, akik megszegik a szabályokat. Csak úgy lehet kimenni, ha nálad van a személyi igazolványod, valamint egy papír az engedélyről, hogy kimehetsz – folytatta a görögországi helyzettel Korhut. – Fura, hogy reggel tovább lehet aludni, de feltaláljuk magunkat a feleségemmel, mindent megcsinálunk, amire eddig nem volt idő. Zárva vannak a fodrászatok is, a hajam pedig gyorsan nő, így a feleségem vágta le legutóbb, ami egy órába telt, de annyira nem lett rossz. Van a közelben egy erdő, ott könnyen meg tudom oldani a futásokat, próbálom fejleszteni magam, tanulok, jógázok, próbálkoztam már a főzéssel is, de azt inkább ráhagyom a páromra. A konditeremből tudtam elhozni súlyzókat, van itthon henger, masszírozógép is. Ami nagyon hiányzik, az a labda, elég fura lenne itt ívelgetni, kapura lőni, nincs nagyon hely, lehet a szomszédok mérgesek lennének. Amit azonban előírt a klub, azt mindent meg tudok csinálni.

Korhut elárulta, két héttel ezelőtt a csapatorvos megcsinálta rajta a koronavírus-tesztet, ami szerencsére negatív lett.

Hozzátette, szeretett volna hazamenni, hiszen amióta külföldön játszik, a márciusi hónap mindig olyan időpont, hogy vagy a válogatott, vagy a szabadnapok miatt haza tud menni, így most biztosan elő fog jönni egy kis honvágy. Korábban beszámoltunk arról is, hogy a magyar válogatott játékos iránt a szintén a görög élvonalban szereplő 20-szoros bajnokcsapat, a Panathinaikosz érdeklődik.

20-szoros bajnokcsapat viheti a magyar válogatott balhátvédjét – sajtóhír

–A szerződésem június 30-án jár le, volt már 2-3 beszélgetés a klubbal a szerződéshosszabbításról, de ez most megakadt, hiszen leállt a bajnokság és a klubnál sem tudják, mit hoz a jövő.

Amikor beszélgettünk, akkor viszont jeleztem nekik a szándékomat, hogy ha úgy alakul, akkor szeretnék maradni.

A fizetésekről egyelőre még nem egyeztettünk a klubbal és a csapattársak sem tudnak róla, hogy megfordult az elnök fejében a bércsökkentés. A Panathinaikosz érdeklődéséről annyit, hogy 2-3 napja kaptam kb. 10 sms-t a helyiektől, amiben kérdezték, hogy tényleg megyek a Panathinaikoszba, aláírtam már? Azt sem tudtam miről van szó. Küldték, hogy az újságok címlapon vagyok,

de egyelőre a menedzserem sem tud a Pana érdeklődéséről.

Ha jól tudom, lejár a balhátvédjük szerződése a nyáron, lehet, hogy a jelöltek között vagyok én is, de engem még nem kerestek – reagált a hírre Korhut, majd kitért a válogatott elhalasztott pótselejtezőjére is. – Ma már túl lennénk ezen a két meccsen és ünnepelnénk, hogy kint vagyunk az Eb-n, legyünk pozitívak. Én is úgy készültem, hogy meghívnak a válogatottba és tudok játszani mindkét meccsen. Voltak sérültjeink, remélhetőleg ők felépülnek a pótselejtezőig, de még azt sem tudjuk, mikor lesz ennek a pontos időpontja. Lehet, jól jött ez a halasztás, de az is kérdés, hogy a bolgároknak hogy jött ez, hiszen ahogyan tudom, ők sem voltak a topon, nem voltak velük megelégedve a sajtóban.