Pénteken hivatalosan is megkezdődött a belga élvonalbeli bajnokság 2021/22-es idénye, a szombati játéknapon pedig a Bese Barnabást foglalkoztató OH Leuven a Waregemet fogadta.

Mint ismert, a magyar játékos az elmúlt szezon második felében hónapokon keresztül sérüléssel bajlódott, aminek következtében ki kellett hagynia az Európa-bajnokságot is, ám a felépülését követően remek teljesítményt nyújtott a nyári felkészülési mérkőzéseken, így az első fordulóban ismét a kezdőcsapatban szavazott neki bizalmat a vezetőedzője.

Meglepő módon viszont a 27 éves labdarúgó ezúttal a középpálya bal oldalán kapott helyet, ám ezen a szokatlan poszton is jó teljesítményt nyújtott, fejjel többször is veszélyeztetett. Bese végül 84 percet töltött a pályán, a Leuven pedig 1-1-es döntetlennel kezdte az új idényt.

Szintén megkezdődött a bajnokság az osztrák élvonalban, szombat délután pedig Bukta Csaba csapata, az Altach hazai pályán fogadta a LASK együttesét.

A magyar támadó a kispadon kezdett, végül a 63. percben, 0-1-es állásnál kapott lehetőséget. A 19 éves játékos és csapata ezt követően nagyot küzdött az egyenlítő találatért, de ez végül nem jött össze, így a LASK elvitte mindhárom pontot Altachból.

Dárdai megkongatta a vészharangokat a Herthánál: “Ez nyílt titok, valaminek történnie kell”