A Juventus azon dolgozik, hogy Andrea Pirlo vezetőedző kiépíthesse a jövő középpályáját. A fiatalítást a közelmúltban Andrea Agnelli klubelnök is szorgalmazta, a nyáron ennek megfelelően szerződtetett játékosokat Fabio Paratici sportigazgató.

A Tuttosport szerint a középpályára a kiszemeltek között szerepel az RB Salzburg magyar válogatott középpályása, Szoboszlai Dominik és a Genoa játékosa, Nicolò Rovella is. A két fiatal labdarúgó mellett az elmúlt időszakban Paul Pogba, Houssem Aouar, Manuel Locatelli és Ryan Gravenberch is felmerült az olasz címvédőnél.

A lap hozzáteszi, Pirlo senkinek sem biztosított állandó lehetőséget a középpályások közül. A rotálás miatt felváltva játszott Rabiot, McKennie, Arthur és Bentancur, ami a Spezia és a Ferencváros ellen is jól látható volt. A Juventus 3-5-2-es felállásában könnyen elképzelhető, hogy

az edző majd januárban egy másik középpályás megszerzését szorgalmazza, hogy több variációs lehetősége legyen a poszton.

Egyelőre Pirlónak meg kell elégednie ezzel a négy játékossal, figyelembe véve, hogy Aaron Ramsey legalább három hétig harcképtelenné vált, miután a Ferencváros ellen 4-1-re megnyert BL-csoportmérkőzésen combsérülést szenvedett.

A portál értesülései egybecsengenek Marco Rossi információjával, miszerint Szoboszlai januárban csapatot válthat.

A Salzburg jelenlegi 25-30 millió euróra taksálja, ezt a Juventuson kívül még néhány csapat engedheti meg magának. Jól ismerem Szoboszlait és ha én egy topklub volnék, azonnal szerződtetném. A múltban már egyeztetett a Juventusszal és tudom, hogy a Lazio, a Milan és a Napoli is érdeklődik iránta – mondta korábban a magyar válogatott szövetségi kapitánya.

Szoboszlai kapcsán legutóbb arról lehetett hallani, hogy a rivális AC Milan kifizetné a szerződésében szereplő 25 millió eurós kivásárlási árat.