Honlapunkon is beszámoltunk arról, hogy remek teljesítményt nyújtott első mérkőzésén a Fenerbahce színeiben a magyar válogatott védő, Szalai Attila, aki a Kayserispor elleni bajnokin szinte hibátlan védőjátékot mutatott be, továbbá két gólból is kivette részét. A csakfoci.hu megvizsgálta, milyen visszhangja volt a török sajtóban honfitársunk debütálásának.

A Miliyet tudósításban megjegyzi, hogy ugyan Szalai még csak rövid ideje edz együtt a csapattal, ám már az első találkozóján sikerült bizonyítania, hogy miért is tartott rá igényt a Fener. Kiemelik, hogy végig a 90 perc során megbízható teljesítményt nyújtott, a meccs után pedig a szakmai stáb és a szurkolók elismerését is kiérdemelte.

– Attila úgy teljesített, mintha már 5 éve a csapatban játszana. Nagyon jól kommunikált a játékostársaival, remélem a jövőben is így folytatja – dicsérte őt edzője, Erol Bulut.

A Fotomac is külön cikket szentel Szalainak, akivel kapcsolatban azt írják, hogy valósággal felrobbantotta a közösségi platformokat, a szurkolók ugyanis sorra írták a dicsérő kommenteket a magyar játékosról. A cikk a védőről kiemeli, hogy

jéghideg nyugalommal oldotta meg feladatát, és megmutatta azon képességét is, hogy képes hátulról is részt venni a támadásépítésben.

A sporx.com újságírója, Ercan Güven egyenként kitért a Fenerbahce-játékosokra, így természetesen Szalai Attilára is. A szerző is dicsérte a védőt, megemlítette, hogy ugyan egy mérkőzés alatt még nem lehet a Fener védelmének királyává válni, de annyi már kiderült róla, hogy rendkívül karizmatikus, hidegvérű profi, aki gyorsan gondolkodik a pályán, és már azelőtt tudja, mi lesz a következő lépés, hogy megkapta volna a labdát, valamint a hosszú keresztlabdái is pontosak voltak.

Szintén értékelte a sporx.com-on a játékosokat Gürcan Bilgic újságíró, aki az este meglepetésemberének nevezte Szalait. A magyar védő nagy önbizalommal játszott az első meccsén, mindig jókor volt jó helyen, ugyanakkor az újságíró kíváncsian várja, hogyan fog teljesíteni a magyar játékos, amikor nagyobb nyomás alatt lesz majd a Fener védelme.

Le voltak nyűgözve a szurkolók

A drukkerek szerint végre megtalálták azt a középhátvédet, akit évek óta keresnek, mások a dán válogatott Jes Höghöz hasonlították játékát, aki 1995 és 1999 között számított meghatározó futballistának az isztambuliaknál, és a klub egyik legendás alakjaként a mai napig élénken él az emlékezetükben. Ezen túl akadt olyan, akik Szalai stílusát a spanyolok klasszisához, Sergio Ramoséhoz hasonlította, más szerint a magyar játékos az olasz kiválóság, Andrea Pirlo megfelelője középső védőként. Kiemelték: a magyar védő egyáltalán nem volt megilletődve a mérkőzésen, amelyen végig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott.

A hazaiak három góljából kettőnél remek helyzetfelismeréssel ő indította a támadást, emellett többször vállalkozott indításra. Így nemcsak védőmunkája miatt érdemelt említést, hanem azért is, mert előre is bátran és pontosan játszott. Passzainak 89 százaléka ment csapattárshoz, kilenc hosszú indításából pedig öt is sikeres volt. (MTI)