Öt játékost adott a különböző válogatottakba a német első osztályban szereplő Freiburg, amely magyar támadója, Sallai Roland megnövekedett önbizalommal térhetett vissza – olvasható a Kickeren. A Freiburg vezetőedzője, Christian Streich nem tudta egyszerre az összes válogatott mérkőzést megnézni, a Skócia-Ausztria és a Magyarország-Lengyelország találkozót azonban felváltva követte, hogy figyelhesse Philipp Lienhart és Sallai játékát.

– Roland játéka sokkal letisztultabbá és kiismerhetetlenebbé vált, ezáltal gyakrabban szerez gólokat és ad gólpasszokat is. Sokkal jobban érti és értelmezi a játékot – kezdte Streich a magyar játékosról, aki két góllal és egy assziszttal zárta a vb-selejtezőket, míg a Bundesligában az eddigi legjobb szezonját futja a 6 találatával és 4 gólpasszával. – Ezek mellett pedig nagyon sok szerepben lehet rá számítani, minden poszton megoldja a feladatát. Tud játszani a bal és a jobb szélen, illetve a 4-4-2-es felállásban hamis kilencesként és csatárként is bevethető.

A Kicker megjegyzi, éppen ezért nem lehet tudni, hogy a Borussia Mönchengladbach elleni szombati bajnokin milyen poszton számít Sallaira a vezetőedző, az viszont szinte biztos, hogy a kezdőcsapatban kap helyet. Streich szerint most az a legfontosabb, hogy Sallai és a válogatottból visszatérő többi játékos fejben azonnal rá tudjon koncentrálni a bajnokira, hiszen nagyon nehéz meccs vár a Freiburgra idegenben.

– Emiatt azonban nem kell túlságosan aggódnom, mert azt láttam, mindannyian örültek, hogy visszatértek, nagyon jó hangulatban teltek az edzések – tette hozzá a Freiburg trénere.