Novothny Soma csapata egyik edzésén sérült meg, miután csapattársával, Eduard Löwennel ütközött, emiatt kihagyta a Wuppertaler SV elleni kupameccset és a múlt heti, Wolfsburg elleni szezonnyitót is.

Edzésen ütköztem az egyik játékostársammal, emiatt bevérzett a térdem, ráadásul bement a csont közé is a folyadék, ami igen kellemetlen érzés. Szerencsés és szerencsétlen is vagyok egyszerre, ugyanis el is törhetett volna a térdkalácsom vagy leszakadhatott volna a porcom, viszont nagyon nehéz a csontok közül eltüntetni a bevérzést – mondta korábban a 27 éves magyar támadó az M1 aktuális csatornának.

A Bundesligába 11 év után visszajutó VfL Bochum hivatalos honlapján számolt be arról, hogy

Novothny felépült sérüléséből, és úgy néz ki, ott lehet a pályán a Szalai Ádámot is foglalkoztató Mainz elleni bajnokin (szombat, 15:30).

A csatár a szezon egészével kapcsolatban korábban azt nyilatkozta, hazai környezetben a közép- és kiscsapatok ellen az a cél, hogy a másodosztályban látott, agresszív letámadásra épülő “vadabb” támadójátékukkal rukkoljanak majd elő, ugyanakkor a nagycsapatok ellen tudják, hogy ez a taktika várhatóan nem lesz kifizetődő.

A magam szempontjából előbb szeretnék meggyógyulni, aztán visszaszerezni a helyemet, majd minél több játéklehetőséget kiharcolni. Ez a Bundesliga, ahol minden pályán töltött perc, másodperc büszkeséggel fog eltölteni – fogalmazott Novothny, aki eredményes nyári felkészülést zárt, hiszen a német ötödosztályú SSVg Velbert ellen duplázott, valamint sarokkal lőtt szépségdíjas gólt a Dortmundnak.