Szeptember végén olasz sajtóhírekre hivatkozva beszámoltunk, hogy Megyeri Gábor személyében fiatal kapus tehetséget igazolhat az AS Roma csapata. A Corriere dello Sport akkor 20 ezer eurós (mintegy 7,5 millió forintos) átigazolási díjról, illetve kompenzációról írt a fiatal kapus klubváltása kapcsán, és hozzátette, a Roma a szintén érdeklődő Fiorentina elől szerezheti meg a 190 centiméter magas játékost.

Megyeri szerződtetését az AS Roma a hivatalos Twitter-oldalán jelentette be.

A klub közleménye szerint a magyar utánpótlás-válogatott kapus első körben a Primavera-csapatnál kap lehetőséget a bizonyításra.

Amikor először szóba került a lehetőség, akkor nagyon fel sem fogtam még, hogy ez valós lehet, akkor kezdett el tudatosulni bennem, amikor szóltak, hogy utaznom kell, illetve, amikor kint voltam a csapatnál. Pedro, Kolarov, Dzeko, fantasztikus élmény volt. Gyerekként mindenkinek az az álma, hogy egy ilyen nagy klubhoz kerüljön, korábban csak a videójátékokban találkoztam ilyen labdarúgókkal, most pedig velük edzettem. Két hetet töltöttem kint, az első héten a Fiorentinánál voltam, míg a második héten a Románál készültem, részükről is komolyabb az érdeklődés, Magyarországon is voltak, hogy megnézzenek. A tervek szerint az első csapattal edzek majd és a Primavera-együttesben fogok védeni, egy évre vettek kölcsön, de ha jól teljesítek, akkor hosszabb távú is lehet a közös munka – mondta a honvedfc.hu-nak Megyeri Gábor, akinek 2021. június 30-ig szól a római kölcsönszerződése.

Szeretném megragadni ezt a lehetőséget, mindent megteszek majd annak érdekében, hogy az egy év után is számítsanak rám. A következő egy évben nem lesz más feladatom, minthogy minden nap azért dolgozzak, hogy bizonyítsak, hogy megmutassam, ezen a szinten is megállom a helyem. Mindenképpen szeretnék kint maradni, akár a felnőttcsapatnál, egyelőre harmadik számú kapusaként, vagy éppen kölcsönben tovább fejlődni egy kisebb olasz együttesben, meglátjuk, mit hoz a jövő. Rajtam nem fog múlni, minden tőlem telhetőt megteszek majd a sikerért! – hangsúlyozta Megyeri Gábor.

Hozzátette, az előző szezonban a felnőttcsapat Vlada Avramov kapusedző mellett már belekóstolhatott az olasz kapusiskolába, Rómában pedig tovább mehet ezen az úton és egy új stílust sajátíthat el.

Nem tudom, hogy más klubon keresztül is eljutottam volna a Romába, de a Honvédtól ez sikerült, a fejlődésem mellett ez is bizonyítja, hogy jó választás volt Kispestre igazolni.

A jelenleg 17 éves Megyeri Gábor 2016 nyarán lett a Magyar Futball Akadémia növendéke (Békéscsabáról érkezve) majd az idei év elején profi szerződést kapott a kispestiektől az utánpótlás-válogatott hálóőr, aki a téli törökországi edzőtáborban, edzőmeccsen már a felnőttek között is bemutatkozott.