OFI Kréta-Arisz 0-1 (Fetfacidisz 14.)

Korhut Mihály sérüléséből felépülve kezdőként lépett pályára az Ariszban, amely az OFI Kréta otthonában játszott a görög bajnokság felsőházi rájátszásának szombat esti mérkőzésén.

A Michael Oenning vezette vendégcsapat a 14. percben megszerezte a vezetést – egy szélvész gyors kontratámadás végén Korhut adta a gólpasszt Fetfacidisznek, aki megszerezte a meccs egyetlen gólját.

A hazaiak Figueiredo révén az 53. percben büntetőt hibáztak, majd a kapufát is eltalálták. A magyar válogatott hátvédet a 71. percben lecserélték, és a krétaiak emberhátrányban fejezték be a találkozót, miután Figueirado második sárgája után megkapta az automatikus piros lapot.

Összefoglaló

Osijek-Istra 1961 2-0 (Lopa 48., Mance 82.)

Bokasérülés miatt nem játszhatott Kleinheisler László az NK Osijek színeiben, amely hazai pályán fogadta az Istrát a horvát bajnokság 34. fordulójában.

Az első félidőben több helyzetet alakítottak ki a házigazdák, sokáig úgy tűnt nem születik gól, amikor a korábban a Vidiben is megforduló Maric középre adását Lopa lőtte a vendégek kapujába.

A 71. percben Bockaj bal oldali beadása után Maric emelkedett a legmagasabbra, ám ellökték, a játékvezető büntetőt ítélt. Hosszas videóbírózás után a sértett állt a labda mögé, ballábas lövése méterekkel fölé szállt. Nyolc perccel később egy bal oldali beadást követően Condric hibázott nagyot, amit Mance használt ki, és kialakította a 2-0-s végeredményt.

Az eszékiek a sikerrel a BL-selejtezőt érő 2. helyre jöttek fel a tabellán három fordulóval a vége előtt.

Összefoglaló