A Liverpool elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első felvonásán a kispadon kezdett a magyar válogatott védő, Willi Orbán, aki aztán a 64. percben lépett pályára az RB Leipzignél. A lipcseiek kétgólos vereségét követően Julian Nagelsmanntól megkérdezték, hogy miért nem a kezdőben szerepelt Orbán, a német tréner pedig azt a magyarázatot adta, hogy a meccse előtt a védelem mögé belőtt labdák megakadályozását tartotta a legfontosabbnak, Nordi Mukielével és Lukas Klostermannal pedig gyorsabb a védelem.

A Bild megemlítette, hogy Dayot Upamecano nyári távozásával még fontosabb szerep juthatna a védelem közepén Orbánnak és Ibrahima Konaténak, azonban a két belső védő jövője egyelőre bizonytalan az RB Leipzignél. A magyar válogatott játékos szerződése 2022 nyaráig érvényes a Bundesliga-csapatnál, de a lap úgy tudja, hogy

hamarosan megkezdődhetnek a tárgyalások a klub és a labdarúgó között a hosszabbításról

– ezt a lipcsei sportigazgató Markus Krösche is megerősítette – írja a ligainsider.de.

– Már régóta a klubnál van és rendkívül értékes és fontos a csapat, a klub és az edző számára is. Természetesen minden játékosnak megvan a saját elképzelése a jövőjéről, erről pedig nyugodt körülmények között fogunk tárgyalni vele is –  nyilatkozta korábban Krösche többek között Orbán szerződéséről is.

A 18-szoros válogatott játékos a mostani szezonban 18 bajnokin, 6 Bajnokok Ligája-találkozón és 3 Német Kupa-meccsen kapott lehetőséget, ezeken 4 gól és 1 gólpassz a mutatója.