Az elmúlt időszakban számos topligában szereplő olasz és angol klubokkal hozták szóba az RB Salzburg 19 éves magyar válogatott középpályását, Szoboszlai Dominikot. Legutóbb az olasz élvonalban 2. helyen álló Lazio érdeklődéséről lehetett hallani a nemzetközi sajtóban.

A Calciomercato információi szerint az AC Milan is beszállt Szoboszlai megszerzésért folytatott versenybe. Az átigazolásokra szakosodott portál szerint

a fiatal magyar játékos tökéletesen beleillene a piros-feketék játékospolitikájába, és ez Ralf Ragnick esetleges érkezésével még elképzelhetőbb lehet.

A mértékadónak számító Transfermarkt 15 millió euróra taksálja Szoboszlait, akinek a szerződése 2022 nyaráig érvényes a salzburgiaknál.

Szoboszlai 2018 nyara óta tartozik a Salzburg első csapatához, és tavaly 18 évesen debütálhatott a Bajnokok Ligájában. A szezonban összesen 29 tétmeccsen lépett pályára, 4 gólt szerzett, és 7 gólpasszt jegyzett. A nemzetközi kupaporondon is letette a névjegyét – a BL-ben 5 mérkőzésen 1 gól és ugyanennyi gólpassz fűződik a nevéhez, míg az EL-ben 2 találkozón 1 asszisztot osztott ki.