Sallai Roland alapembernek számított az előző Bundesliga-idényben Freiburgban és csapata egyik legeredményesebb játékosa is volt 8 góljával és 6 gólpasszával.

Ebben a szezonban eddig 13 bajnokin léphetett pályára, de az 5. forduló óta nem volt a kezdőcsapat tagja, ami a német Ligainsider cikke szerint azzal is magyarázható, hogy a nyári Eb után csak később tudott csatlakozni csapata felkészüléséhez, majd nem sokkal ezután hosszabb időre le is sérült. Arról, hogy miért szorult ki a magyar válogatott támadó klubjából, edzője, Christian Streich is nyilatkozott.

Jelenleg nincs abban az állapotban, hogy automatikusan a kezdőcsapat tagja legyen. De egyébként sem könnyű csak úgy belenyúlni egy csapatba, amely ilyen gyorsan és jól futballozik. Sallainak most arra van szüksége, hogy 20-30 percekre beálljon és megmutatassa az edzőnek, mire képes. “Nézzétek, ott vagyok, odaértem” – ezt kell üzennie a játékával. De ez igaz mindenkire a keretben, aki picit le van maradva

– mondta Streich, aki szerint az elég bő keretben amúgy sincs könnyű dolga a játékosoknak.

Ez azt jelenti, hogy ha nem is játszol annyit, még jó játékos vagy, egy igazán jó játékos – fogalmazott a tréner, aki kiemelte, hogy az edzéseken is lehetősége van mindenkinek a bizonyításra.

Akkor az edző is elgondolkodik azon, hogy betegye-e a játékost a kezdőbe. Ha viszont nem elég meggyőző valaki, akkor ugyanígy ki is kerülhet a csapatból – nyilatkozta a tréner, aki a legutóbbi, Union Berlin elleni bajnokin (0-0) nagyjából negyedórát adott a hajrában magyar támadójának.

Szoboszlai a Leipzig három magyarjáról: “Világklasszis szintet képviselünk” – korábbi edzője Beckhamhez hasonlítja