Péntek este hivatalosan is eldőlt, hogy az Aston Villa tartalékcsapatában védő magyar játékos, Onódi Ákos kölcsönben a Bromsgrove Sportingnál folytatja pályafutását, amely az angol hetedosztálynak megfelelő Southern League-ben szerepel, azon belül is a Premier divízióban.

– Miután beszéltünk az Aston Villával, nem kétséges, hogy Ákost a jövő játékosának tartják, és nagyra értékelik őt, így nyilvánvalóan örülünk a kölcsönszerződésnek. Ez a váltás Ákos számára nagyobb tapasztalatot jelent majd a felnőtt labdarúgásban, és lehetőséget kap arra, hogy lelkes közönség előtt játsszon otthon és idegenben is. Ő egy fiatal srác, aki tanulja “a szakmát”, és remélhetőleg mi segíthetünk neki ebben. Beszéltem vele, és nagyon magabiztos, alig várja, hogy velünk játsszonnyilatkozta a klubhonlapon a 19 éves kapusról új edzője, Bren Kelly.

Mint ismert, Onódi az elmúlt szezonban a Liverpool elleni FA-kupa-mérkőzésen debütált az Aston Villa felnőttcsapatában, és rögtön parádés teljesítménnyel tette le a névjegyét, míg a tartalékoknál 16 alkalommal lépett pályára.

Egy korábbi interjúnk Onódi Ákossal:

Interjú: “Kettőt kihagyott a szívem” – nem puskázik a Liverpool ellen bemutatkozó 19 éves magyar kapus