Honlapunkon is beszámoltunk arról szombaton, hogy a QPR elleni bajnokin nagy erővel fejbe rúgták közelről a Bristol City magyar középpályását, Nagy Ádámot, aki ezt követően néhány percnyi ápolás után még megpróbálta folytatni a játékot, de végül még a szünet előtt lecserélték.

Az angol másodosztályú klub hivatalos oldala hétfőn friss információkat közölt a magyar játékos állapotáról, a cikkből pedig kiderül, hogy Nagyot a mérkőzésről azonnal kórházba szállították, és bent is kellett maradnia éjszakára megfigyelésre.

A klubhonlap közleménye hozzáteszi, hogy az agyrázkódást szenvedő középpályást végül vasárnap kiengedték a kórházból, ám az egyelőre kérdéses, hogy mikor léphet újra pályára, hiszen a Bristolnál betartják a fejsérülésekre vonatkozó hatnapos protokollt, amit a labdarúgó szövetség az ilyen esetekre előírt.

– Beszéltem mindkettőjükkel, és jól érzik magukat – mondta Nigel Pearson vezetőedző Nagy Ádámmal és a szintén fejsérülést szenvedő Zak Vynerrel kapcsolatban. – Fontos, hogy a megfelelő protokollokat kövessük, és ne kockáztassuk az egészségüket. Megvizsgáljuk az összes meglévő orvosi információt, majd ezt követően meghozzuk azt a döntést, ami a legjobb elsősorban a játékosok, majd pedig a csapat számára.

Légiósok: Kíméletlenül fejbe rúgták Nagy Ádámot, le is kellett cserélni – videók