A bajnokság július 16-i újraindulása után augusztus 12-től december 1-ig szünetel a kínai labdarúgó Szuper Liga. Az ázsiai ország futballszövetsége azért döntött így, hogy

a válogatott megfelelően tudjon felkészülni és szerepelni a világbajnoki selejtezőn, és 2002 után lehetőleg ismét kijusson a rangos eseményre.

A földrészen szeptember 2-án kezdődik a vb-kvalifikáció harmadik szakasza, Kína ellenfele Ausztrália, Japán, Szaúd-Arábia, Omán és Vietnám lesz. Az első két helyezett jut ki a 2022-es katari világbajnokságra, a harmadik pedig pótselejtezőt játszik a másik csoport harmadikjával.

Mivel a mérkőzéseket nemcsak hazai pályán, hanem idegenben is le kell játszani, így a Kínában érvényben lévő szigorú karanténszabályok miatt igencsak nehézkes lenne szerepelni ezen időszak alatt a kínai válogatott játékosoknak az élvonalban is – írja az rte.ie.

A Kádár Tamást is foglalkoztató Tianjin Jinmen Tigers jelenleg öt fordulót követően a kínai bajnokság B-csoportjának hatodik helyén áll egy-egy győzelemmel és döntetlennel, valamint három vereséggel.

Klubot vált a Salzburg magyar tehetsége – bármikor visszavásárolhatják